DS: Lončar da odgovori zašto postoje liste čekanja i gde nam se leče teško obolela deca

Izvor: Beta, 05.Nov.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Lončar da odgovori zašto postoje liste čekanja i gde nam se leče teško obolela deca

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara da "umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti" odgovori "zašto postoje liste čekanja, zbog čega se životni vek smanjuje i kako primarna zaštita ne funkcioniše dobro".DS je u saopštenju optužio ministra da "nakon snažnog pridruživanja orkestriranoj kampanji protiv pokretača humanitarnih akcija prikupljanja pomoći i osvedočenih donatora i filantropa, pokazuje duboku mržnju prema neistomišljenicima i svojim javnim nastupima truje atmosferu i kontaminira prostor dijaloga"."Umesto raspirivanja mržnje i demonstriranja osionosti, ministar bi mogao da odgovori na pitanja za koja je, bar formalno, nadležan i plaćen, na primer gde nam se leče teško obolela deca, šta je država uradila za zdravstvenu zaštitu najugrоženijih kategorija stanovništva i da li je moguće da još adekvatno nije rešen problem vantelesne oplodnje", stoji u saopštenju.DS je upitao Lončara i da li je usvojen predlog da daroditelji teško obolele dece dobijaju pravo na bolovanje, šta je uradjeno na snaženju zdravstvene preventive i koje je mesto zdravstvenog sistema Srbije u odnosu na evropske zemlje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Lončar učestvovao u kampanji protiv pokretača humanitarnih akcija

Izvor: Danas, 05.Nov.2018

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je minister zdravlja Zlatibor Lončar učestvovao u "orkestriranoj" kampanji protiv pokretača humanitarnih akcija prikupljanja pomoći, donatora i filantropa i pozvao ga umesto da raspiruje mržnju odgovori na pitanja za koja je nadležan. Članak DS: Lončar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.