DS: Država otela penzionerima više od milijardu evra

Izvor: Beta, 01.Okt.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Država otela penzionerima više od milijardu evra

Forum penzionera Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da se sistem funkcionisanja PIO fonda, način uplata doprinosa i sam zakon stavljaju pod kontrolu Vlade, odlukom da se iz Zakona o PIO izbaci deo kojim se reguliše uskladjivanje penzija sa stepenom inflacije i rastom BDP-a dva puta godišnje."Pričom da se ubrzano krećemo ka 'zlatnoj budućnosti', da idemo u Evropu, a uvodimo zakone koji se primenjuju još samo u Africi, aktuelna vlast pokazuje svoje pravo lice", stoji u saopštenju.Prema njihovim rečima, država je penzionerima od 2014. dužna više od 800 miliona evra i još oko 400 miliona evra kamate, što zajedno iznosi 1,2 milijarde evra. "Penzioneri se neće smiriti  dok im taj novac ne bude vraćen. Njima ne trebaju pisma zahvalnosti, za nešto što im je oteto", poručili su iz DS-a i dodali da mira neće biti, dok Zakon o PIO Fondu ne bude na nivou evropskih zakona.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

DS: Država dužna penzionerima 1,2 milijarde evra

Izvor: RTS, 01.Okt.2018

Forum penzionera Demokratske stranke izrazio je protivljenje odluci vlasti da iz Zakona o penzijsko-invalidskom osidguranju izbaci deo kojim se reguliše usklađivanje penzija sa stepenom inflacije i rastom BDP dva puta godišnje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.