DS: Da policija izađe iz Skupštine i ne pravi od nje pritvor, huligane u prave zatvore

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2020, 13:53

DS: Da policija izađe iz Skupštine i ne pravi od nje pritvor, huligane u prave zatvore

Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je danas policiju da odmah napusti zgradu Doma Narodne skupštine, da uhapsi prave huligane i odvede ih u prave pritvore, a da u zgradi Parlamenta borave samo oni koji na to imaju pravo.

Nikolić je kao poslanik u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine pozvao i skupštinske službe da ponovo preuzmu upravu nad zgradom parlamenta i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima obezbede da skupština radi nesmetano.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navedeno u saopštenju, za Nikolića je potpuno neprihvatljivo da Dom Narodne skupštine služi kao pritvor za uhapšene građane koji mirno protestuju protiv režima Aleksandra Vučića.

"Dom Narodne skupštine je dom svih građana, a ne policijska baza. Skupština je svuda u demokratskom svetu simbol suvereniteta i slobode jednog naroda, a vladajući režim je srpsku Skupštinu pretvorio u zatvor za uhapšene učesnike antirežimskih protesta", rekao je Nikolić.

On je dodao da je šokiran snimcima brutalnog hapšenja mladih ljudi na skupštinskim stepeništu od sinoć, a potpuno zgrožen fotografijama na kojim se vidi kako uhapšeni vezani leže i sede na podu skupštinskog hola.

"Okupacijom zgrade Narodne skupštine, vladajući režim je nedvosmisleno pokazao svoj totalitarni i antidemokratski karakter. Budući da novi skupštinski saziv nije konstituisan, kao dosadašnji poslanik zahtevam od policije da odmah oslobodi i Dom Narodne skupštine i sve građane koje je bespravno uhapsila, a da u svoje stanice i prave zatvore odvede prave huligane koji pokreću nerede na građanskim protestima širom zemlje", rekao je Nikolić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DS: Skupština je dom svih građana, a ne policijska baza i zatvor!

Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2020

BEOGRAD..Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je danas policiju da odmah napusti zgradu Doma Narodne skupštine i da “sa sobom povede” sve one koji su se prethodnih dana protivzakonito “ulogorili” u zdanju najvišeg predstavničkog doma svih građana Srbije...Nikolić je kao...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.