DRŽAVA I NAROD MU VAŽNIJI OD OPSTANKA NA VLASTI: Analitičari zabrinuti zbog najave Vučićevog odlaska

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽAVA I NAROD MU VAŽNIJI OD OPSTANKA NA VLASTI: Analitičari zabrinuti zbog najave Vučićevog odlaska

Stanković i Anđelković smatraju da bi to bio gest državnika

Nakon informacija da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlači iz politike i iz Srpske napredne stranke, stižu i reakcije političkih analitičara.

Predsednik Srbije napušta SNS i politiku: VUČIĆ SE POVLAČI?!

Dejan Vuk Stanković smatra da bi to bio gest državnika.

- To je gest državnika koji se pre svega trudi da uradi sve ne bi li pomogao u rešavanju najtežeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i najbolnijeg aktuelnog političkog problema. Vučić je po mnogo čemu jedinstven u srpskoj politici, a ukoliko se ispostavi da je ova informacija tačna, ukoliko posledica njegovog eventualnog povlačenja bude dobitak za srpski narod i državu, ostaće upamćen kao čovek kome su država i narod bili i ostali važniji od opstanka na vlasti. Tu osobinu do sada niko nikad nije jasno pokazao. Vučić je spreman da to učini i to ga čini neponovljivim i velikim državnikom u novijoj srpskoj istoriji - smatra Stanković.

Dragomir Anđelković smatra da se radi o poruci Zapadu

- Vučić na taj način verovatno šalje poruku i Zapadu da, ako ne žele da pritisnu Albance i nisu spremni da Prištinu privole kompromisu, on više neće da učestvuje u geopolitičkoj farsi. Onda EU i Amerika treba da se zapitaju da li će imati sledeći put priliku da reše pitanje Kosova, odnosno da li će imati dovoljno snažnu vlast u Beogradu koja će biti u stanju da dođe do kompromisa i implementira takvo rešenje - rekao je on.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.