DRŽAO RADNIKA KAO ROBA ČAK 40 GODINA: Policija primila anonimnu dojavu, pa zatekla horor - uhapšen muškarac

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2022, 02:07

DRŽAO RADNIKA KAO ROBA ČAK 40 GODINA: Policija primila anonimnu dojavu, pa zatekla horor - uhapšen muškarac

Porobljeni radnik rekao je da je dane provodio farbajući i postavljajući ploče na farmama za oca i sina za oko 13,60 dolara dnevno

Muškarac iz Velike Britanije priznao je da je porobio radnika i držao ga u maloj šupi bez svetla i grejanja čak 40 godina.

Piter Svejls (56) je u utorak priznao krivicu da je držao muškarca u drvenoj šupi u svom dvorištu četiri decenije.

Prema saopštenju, Svejls je uhapšen u oktobru 2018. godine nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policija pretražila imanje u severozapadnoj Engleskoj. Svejls i njegov otac, takođe Piter (81) bili su optuženi u to vreme za krivična dela prema britanskom zakonu o modernom ropstvu. Međutim, stariji Svejls je umro u septembru 2021. pre početka suđenja, navodi BBC.

Prema pisanju medija, vlasti su spasile porobljenog muškarca iz šupe nakon anonimne dojave.

Vlasti su pronašle muškarca, koji je tad imao 58 godina, u mračnoj šupi bez svetla ili grejanja. Prema njihovim rečima, šupa je bila u "potpunom mraku" kada su otišli da ga spasu.

Porobljeni radnik rekao je policijskim službama Ujedinjenog Kraljevstva da je dane provodio farbajući i postavljajući ploče na farmama za oca i sina za oko 13,60 dolara dnevno.

Nadležni su rekli da je druga šupa, u kojoj je spavao njihov pas, bila u daleko boljem stanju nego prostor u kojem je boravio radnik.

Na saslušanju je rečeno da je radnik spavao na podu sa prljavim jorganom, a na šupi je postojao samo jedan prozor koji nije mogao skroz da se zatvori.

Svejls je u pritvoru i biće osuđen 4. februara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.