DRUŠTVENE MREŽE ĆE NAM DOĆI GLAVE! SVE GLASNIJE MOLBE DA SE ZABRANI: Ovaj opasni trend smo uvezli iz Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 11:25

DRUŠTVENE MREŽE ĆE NAM DOĆI GLAVE! SVE GLASNIJE MOLBE DA SE ZABRANI: Ovaj opasni trend smo uvezli iz Amerike

Džender rivil je praksa koja je započela dvehiljaditih u Americi uglavnom posredstvom društvenih mreža

Leto je u punom jeku i dok leprša til svadbenih i maturskih haljina još jedan trend preplavio je društvene mreže. Ovaj trend smo kao i mnoge pre njega uvezli iz Amerike i to u trenutku u kojem se čuju sve glasnije molbe da se on zabrani - u pitanju je džendr rivil praksa ili u našoj verziji - ritual otkrivanja pola deteta. Ako vam zvuči čudno tek će postati.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />. Cilj joj je da se na neki karakterističan način tokom trudnoće najavi pol bebe. Iako je sama prigoda luckasta ali suštinski slatka sporan je način na koji su mnogi parovi odlučili da je obeleže. Idite na svoj Fejsbuk ili Instagram i ukucajte "otrkivanje pola" i videćete poplavu ovih slika, statusa i reklama za čitavu pirotehniku.

Od 2011. godine kada je praksa definitivno postala masovna pa do danas zabeleženi su čak i smrtni ishodi tokom ovakvih događaja a skoro je pažnju privukao primer oca koji je stradao dok je aktivirao eksplozivnu napravu koja je trebalo da otkrije pol njegovog deteta.

U Srbiji je cela praksa dobila specifičnu balkansku verziju. Obično se budući roditelji sastaju sa ostatkom familije u nečijoj kući, neko obavezno snima a onda se ako je muško bale jarko crvene baklje a ako je dete žensko pirotehnika varira od prskalica do dimnih bombi roze boje.

Vremenom je potreba da se nadmaše svi ostali džender rivilovi iznedrila opasnu praksu u kojoj su budući roditelji čak raznosili automobile ili slučajno započinjali požare. Požar u gradu El Dorado u Americi je započela neispravna pirotehnika tokom džender rivil žurke, a par koji je priredio obeležavanje pola deteta sada je optužen za preko 30 zločina koji uključuju i ubistvo iz nehata i uništenje tuđe imovine ogromne materijalne vrednosti.

Postoji više varijacija na temu otkrivanja pola pa tako nekada ni sami roditelji ne znaju pol deteta nego se to poveri kumovima ili članovima porodice koji onda organizuju proslavu. Neki recimo napune sobu roze balonima i čekaju da roditelji uđu dok drugi popale plave lampione. Mnogobrojni kritičari su rekli da ova praksa nepravedno favorizuje pol deteta u odnosu na njegovo zdravlje i da je zapravo samo način da se još uvek nerođeno dete iskoristi za popularnost na društvenim mrežama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.