DRUGA SMRT U DVA DANA: Preminuo ruski general koji je znao Putinovu tajnu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2023, 16:07

DRUGA SMRT U DVA DANA: Preminuo ruski general koji je znao Putinovu tajnu

Lopirev je bio odgovoran i za Putinovu zvaničnu rezidenciju Bočarov ručej u Sočiju.

Ruski general koji je čuvao tajne o palati Vladimira Putina na Crnom moru vrednoj milijardu funti misteriozno je umro u zatvoru.

Generalu Genadiju Lopirevu (69), iznenada je pozlilo u ponedeljak, lekari su mu rekli da mu je dijagnostikovana leukemija.

Sada postoje sumnje da je otrovan baš kada je stekao pravo na uslovnu slobodu.

Generala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 2017. Vojni sud osudio na deset godina zatvora optuživši ga za primanje mita i nezakonito posedovanje municije, što je uvek negirao.

Jailed Russian general, 69, ‘who knew secrets of Putin’s £1billion Black Sea palace’ dies mysteriously in prison ahead of parole bid – the second top Kremlin commander to perish within days.

General Gennady Lopyrev, suddenly fell ill Monday – gasping for breath – and was told by… pic.twitter.com/jUIHfP6Loq

— Yasmina (@yasminalombaert) August 17, 2023

Služeći u Federalnoj službi zaštite, on je lično nadgledao izgradnju Putinove gigantske palate Gelendžik, privatne rezidencije koja je, navodno, izgrađena državnim novcem.

Bio je odgovoran i za Putinovu zvaničnu rezidenciju Bočarov ručej u Sočiju.

Do zatvaranja je bio jedan od najbližih Putinovih saradnika u obezbeđenju, a viđen je sa ruskim predsednikom i tadašnjim britanskim premijerom Tonijem Blerom u Moskvi 2002.

Smrt Lopireva dolazi nakon što je još jedan ruski general, koji je vodio invaziju na Ukrajinu dok ga Putin nije očistio, takođe dočekao sumnjivi iznenadni kraj ove nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.