DRUGA PERCEPCIJA: Šta sve ljubav pravi od nas?

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA PERCEPCIJA: Šta sve ljubav pravi od nas?

Ljubav ljudima menja percepciju gledanja na svet, izoštravajući pozitivne stvari, a smanjujući one negativne.

Tako ljudi vremenom počinju da usvajaju taj optimističan pogled, koji se proširuje na sve sfere.

Ako ste pesimista po prirodi, ljubav može da vas učini optimističnijom osobom, a vedre ličnosti "izazove" da budu još veselije - pokazalo je istraživanje objavljeno u jednom časopisu. Ovo naročito važi u slučaju nervoznih osoba, koje su neretko neprijateljski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raspoložene prema drugima.

U studiji je učestvovalo 245 parova, uzrasta između 18 i 30 godina. Istraživači su ih četiri puta, tokom devet meseci, ispitivali o trenutnim vezama, sa ciljem da izmere nivo njihove neurotičnosti i pesimizma. Rezultati su pokazali da su se oni drastično smanjili kod većine ispitanika, a naučnici su zaključili da je za to kriva ljubav.

- Ona ljudima menja percepciju gledanja na svet, izoštravajući pozitivne stvari, a smanjujući one negativne. Tako vremenom počinju da usvajaju taj optimističan pogled, koji se proširuje na sve sfere, pojačava osećaj samouverenosti i samopoštovanja - navodi se u izveštaju studije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.