DRI podnela još 124 prijave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI podnela još 124 prijave

BEOGRAD -

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je da je podnela sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010. godinu.

Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), podnet je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni prestup protiv 38 osoba.

Prijave zbog kršenja zakona podnete su 10. i 13. februara protiv odgovornih u ministarstvima, lokalnim samoupravama, javnim preduzećima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Fondu za razvoj, navela je DRI.

U saopštenju se ne navode imena odgovornih protiv kojih su podnete prijave, ali se dodaje da je reč o ministrima, državnim sekretarima, pomoćnicima, ministara, sekretarima ministarstava, direktorima i pomoćnicima direktora uprava i načelnika službi.

Među odgovornim osobama u lokalnim samoupravama protiv kojih su podneti zahtevi za prekršajne postupke su gradonačelnici, predsednici opština, načelnici uprava, sekretari sekretarijata i direktori predškolskih ustanova, a u javnim preduzećima prijave su podnete protiv direktora, zamenika direktora, rukovodioca finansijskih službi i komisija.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pređašnjeg i sadašnjeg direktora i zamenika direktora, a u Fondu za razvoj podneta je prijava za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pređašnjeg i sadašnjeg direktora, objavila je DRI.

Državna revizorska institucija podsetila je da je nakon revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2010, tokom prošle godine podnela 21 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka za 33 osobe, jednu prijavu za privredni prestup za dva odgovorna lica nadležnom tužilaštvu, kao i tri krivične prijave zbog nesavesnog rada u službi.

Zbog nepoštovanja pojedinih odredbi iz Krivičnog zakonika Državna revizorska institucija je protiv odgovornih u Železnicama Srbije, Putevima Srbije", JKP "Medijana" u Nišu podnela tri krivične prijave, podsetila je DRI.

Državna revizorska institucija obavila je u 2011. godini kontrolu 47 subjekata, a pozitivno mišljenje dobili su Narodna banka Srbije i Uprava carina. Spisak subjekata kod kojih je izvršena revizija može se naći na www.dri.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRI podnela još 124 prijave za kršenje zakona

Izvor: Blic, 18.Feb.2012

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je da je podnela sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010. godinu. ..Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), podnet je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni...

Nastavak na Blic...

Još 124 prijave zbog lopovluka srpskih političara

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2012

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je da je podnela sudovima još 124 prijave zbog kršenja zakona, na osnovu revizija izveštaja za 2010. godinu...Kako je objavljeno na sajtu DRI (www.dri.rs), podnet je 101 zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 143 osobe i 23 prijave za privredni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.