DRI nadležnima predala 3.100 dokumenata o nepravilnostima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 15:59

DRI nadležnima predala 3.100 dokumenata o nepravilnostima

Državna revizorska institucija u dosadašnjem radu predala je nadležnim organima preko 3.100 dokumenata o uočenim nepravilnostima, rekao je glavni državni revizor Duško Pejović.

On je za RTS naveo da je DRI podnela 2.248 prekršajnih prijava, 240 krivičnih i 272 zahteva za privredni prestup, 234 informacije tužilaštvima i 114 informacija drugim državnim organima.

Pejović je ukazao da se najveći broj prijava i prekršajnih i krivičnih zasniva na postupcima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnim nabavki.

On je napomenu da su u poslednjim izveštajima za 2021. godinu u finansijskim revizijama uočene nepravilnosti u smislu neadekvatnog evidentiranja uplata i isplata, pogrešne ekonomske i funkcionalne klasifikacije, odnosno da li je manje ili više evidentirano.

"Negde je propušteno da bude evidentiramo, negde duplo evidentirano, a negde je manje ili više. Najveće nepravilnosti su u vezi sa javnim nabavkama na svim nivoima", istakao je Pejović.

DRI počela postupak revizije 111 korisnika javnih sredstava

Državna revizorska institucija započela je postupak revizije 111 korisnika javnih sredstava.

Kako je saopšteno, DRI je postupak započela po utvrđenom Programu revizije za 2022. godinu, a objavljen je spisak svih subjekata čije će poslovanje biti analizirano.

Državni revizori su počeli da rade Završni račun budžeta Srbije, ministarstva privrede, trgovine, građevinarstva, rudarstva, finansija, odbrane, unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvete, za ljudska i manjinska prava, poljoprivrede te Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva za rad.

Na spisku su i Generalni sekretarijat Vlade Srbije, Republička direkcija za imovinu, Republički zavod za statistiku, i Narodna skupština.

Revizije su počele i za više akademija strukovnih studija, autonomnu pokrajinu Vojvodinu, gradove Beograd i Novi Sad, i 20 opština.

Na spisku je i 16 javnih preduzeća po gradovima i opštinama, više centara za socijalni rad, završni račun i konsolidovani izveštaj RFZO, kao i PIO fond.

Revizori analiziraju i izveštaje sva tri univerzitetska klinička centra, pojedine bolnice i domove zdravlja.

Pod kontrolom DRI je i više republičkih javnih preduzeća, agencija i instituta.

"S obzirom da je Program revizije poverljiv, DRI će u toku godine sukcesivno objavljivati preostale subjekte revizije u skladu sa izdavanjem Zaključaka o sprovođenju revizija", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.