DRI: Direktor Agencije za borbu protiv korupcije prima platu šest meseci po odlasku sa funkcije

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Direktor Agencije za borbu protiv korupcije prima platu šest meseci po odlasku sa funkcije

Državna revizorska institucija Srbije je danas objavila rezultate kontrole finansijskog izveštaja i pravilnosti poslovanja Agencije za borbu protiv korupcije Državna revizorska institucija Srbije je danas objavila rezultate kontrole finansijskog izveštaja i pravilnosti poslovanja Agencije za borbu protiv korupcije u 2017. godini gde je navedeno da je nelogično da direktor te institucije prima platu šest meseci po isteku funkcije, dok je za druge državne funkcionere taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rok duplo kraći. To je, kako je istakla DRI, posledica neusklađenosti Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije sa Zakonom o platama državnih službenika i nameštenika kojim je propisano da lice kome prestaje funkcija u državnom organu ima pravo na naknadu plate tri meseca od dana kada mu je prestala funkcija.PROČITAJTE JOŠ: Stotine miliona od poreskih obveznika troše komisije koje niko ne kontroliše! Stoga je DRI podnela inicijativu Skupštini Srbije da se usklade ta dva zakona kako bi se na jedinstven način uredilo pravo na naknadu plate funkcionera Agencije po prestanka funkcije.PROČITAJTE JOŠ: DRI: "Nestali" milioni prestoničkih kvadrata Zakonom o agenciji za borbu protiv korupcije propisano je da direktor te institucije ima pravo na platu u visini osnovne plate sudije Vrhovnog kasacionog suda, koja se zbog posebne složenosti poslova i odgovornosti radnog mesta može odlukom Agencije uvećati do 20 odsto. Državni revizori su utvrdili da je Agencija za borbu protiv korupcije u skladu sa propisima prikazala prihode i rashode u prošloj godini a da su neke nepravilnosti otklonjene u toku revizije. DRI je danas objavila i izveštaje o reviziji poslovanja u 2017. godini Medicinske škole "Beograd", Grada Loznice, Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović - Dedinje" i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Neusklađenost zakona u vezi plata po isteku funkcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2018

Državna revizorska institucija Srbije (DRI) objavila je danas izveštaj o reviziji i pravilnosti poslovanja Agencije za borbu protiv korupcije u 2017. godini, u kome je skrenula pažnju na neusklađenost zakona o toj agenciji sa Zakonom o platama državnih službenika i nameštenika u pogledu vremenskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.