DRAŽA ILI TITO? Ovo je prava istina o tome ko je poveo ustanak protiv nemačkog okupatora 1941. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 12:10

DRAŽA ILI TITO? Ovo je prava istina o tome ko je poveo ustanak protiv nemačkog okupatora 1941. godine

Mnogo je podeljenih stavova oko borbe protiv okupatora na teritoriji Jugoslavije tokom drugog svetskog rata.

Nakon Aprilskog rata Jugoslavija je okupirana i rasparčana. Sile osovine su što je brže moguće stvorile novi poredak u kojem će moći nesmetano koristiti ljudske i prirodne resurse za buduća vojna osvajanja, a širom Jugoslavije otpočele su strašne represalije nad skoro svim jugoslovenskim narodima.

Međutim mnogi Jugosloveni nisu priznali okupaciju, i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripremali su se za oružani ustanak protiv okupatora. Pripreme su se polako privodile kraju, i samo se čekao pogodan trenutak za končnu borbu za slobodu, i taj trenutak i ubrzo stigao.

Kako su tekle pripreme za ustanak u Jugoslaviji detaljno je obradio jutjub kanal "Srpske bitke"  a ceo video pogledajte u nastavku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.