DRASTIČAN PORAST CENA NAPRAVIO OPŠTU POMETNJU: Komšije zatvaraju stadione, biblioteke, pozorišta, bazene...

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 18:51

DRASTIČAN PORAST CENA NAPRAVIO OPŠTU POMETNJU: Komšije zatvaraju stadione, biblioteke, pozorišta, bazene...

Primorani su na to

Drastičan porast cena energenata prisilio je Mađarsku na zatvaranje biblioteka, pozorišta, bazena i novih stadiona preko zime, javlja AFP. Novi stadioni, simboli moći desničarskog premijera Viktora Orbana koji je na vlasti 12 godina, poslednji su na dugom popisu građevina koji više ne mogu da se nose s rastućim cenama energenata.

Stoni Beograd, jedan od najbogatijih gradova u Mađarskoj, kojim upravljaju članovi Orbanove stranke, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan je od mnogih koji zatvara svoje muzeje, biblioteke i pozorišta preko zime. Gradonačelnik Andras Čer-Palkovič najavio je da će i novi stadion, koji može da primi 14.000 gledatelja, ovog meseca biti zatvoren zbog ušteda, prenosi Indeks.

- Javni prostori su ono što čini grad. Niko nije srećan zbog ovih mera, ali ljudi prihvaćaju da su potrebne - rekao je za AFP gradonačelnik, član Orbanove vladajuće stranke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.