Izvor: B92, 04.Jul.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRASKOVIC: ''JA DA PUCAM U SRBINA NECU, RADIJE CU SE POVUCI'

Predsednik SPO Vuk Draskovic koji se nakon pokusaja ubistva oporavlja u svom stanu u Budvi, u intervjuu za B2-92 tvrdi da ce se vratiti u Beograd onog trenutka kada se bude osecao bolje. Draskovic dane provodi iskljucivo u stanu gde ga cuvaju pripadnici crnogorske policije a vreme boravka u Budvi iskoristice, kako nam je rekao, da napise ''novi do sada najtezi roman''. Gospodin Draskovic, na pitanje da li to znaci da se povlaci iz politike, kaze: ''Ja da se tucem sa teroristima necu, oruzja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemam, a necu ni da ga imam. Ja da pucam u Srbina necu, radije cu se povuci. Kad se raspisu izbori, ako se nesto promeni u izbornim uslovima, onda ce se mozda promeniti i nasa odluka o izlasku na izbore. Ali sad, kako stoje stvari - taman posla - nema uslova ni za partijski rad, nema uslova ni za zivot. Sve im daj, evo, crkli dabogda, dabogda se zadavili od sopstvene vlasti - od televizija. Uzmite sve! Slikajte se svaki dan! Neka vam Zorica Brunclik tancuje od Pirota do Subotice, i sta onda? Sva odgovornost za nesrecu u Srbiji pasce na vas - niko vam nece biti opozicija, sem vas samih, realnosti, zivota, ljudske bede! I nece to dugo trajati'', rekao je, izmedju ostalog, Draskovic.

Intervju sa predsednikom SPO-a Vukom Draskovicem koji je, pre dva dana, snimljen u njegovom stanu u Budvi, emitovace se na nasem programu u sredu od 15 do 16 casova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.