DRAMATIČNO UPOZORENJE: Evo dokle će da traje PAKAO U SRBIJI (PROGNOZA RHMZ)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jun.2017, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMATIČNO UPOZORENJE: Evo dokle će da traje PAKAO U SRBIJI (PROGNOZA RHMZ)

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna, kada će se maksimalne temperature kretati od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

Samo će u ponedeljak, 26. juna biti svežije, naročito u severnim krajevima.

Inače, sutra će se tokom većeg dela dana zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima osveženje, mestimično >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom.

Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, u Vojvodini povremeno jak, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 21 stepen, najviša od 33 do 37 stepeni.

U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Uveče i noću osvezenje sa pljuskom i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne u skretanju na severozapadni, uveče i noću u zoni pljuska jak.

Printskrin/hidmet.gov.rs

Najniža temperatura oko 21, najvisa oko 35 stepeni.

Izgledi vremena u narednih sedam dana, do 30 juna, prema prognozi RHZS su pretežno sunčani i veoma topli dani sa maksmalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni.

Posle podne i uveče mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije.

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblacno i sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura u padu, naročito na severu Srbije - maksimalne vrednosti od 28 stepeni na severu do 34 na istoku i jugoistoku.

U utorak i sredu pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 33 do 37 stepeni.

U sredu posle podne na severu, uveče i noću u svim krajevima osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Od četvrtka promenljivo i malo svežije.

Ne bi trebalo izlaziti na jako sunce, posebno u periodu najjačeg sunca - između 11 i 17 časova, a ukoliko morate napolje, obavezno se adekvatno zaštitite. Mažite kreme sa zaštitnim faktorom, na glavu stavite kapu ili šešir, obucite se lagano, ne zaboravite sunčane naočari i flašu vode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ UPOZORAVA: "Paklene" temperature u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 22.Jun.2017

Republički hidrometerološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna. Temperature će biti od 33 do 37 stepeni Celzijusa Republički hidrometerološki zavod izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke...

Nastavak na Večernje novosti...

Vremenska prognoza – 22. jun

Izvor: RTS, 22.Jun.2017

. Pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severu a uveče i noću i u ostalim krajevima osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Nastavak na RTS...

RHMZ: Upozorenje, do 37 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2017, 00:22

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna, kada će se maksimalne temperature kretati od 33 do 37 stepeni Celzijusa...Samo će u ponedeljak, 26. juna biti svežije, naročito u severnim krajevima...Inače,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.