DRAMATIČNI SNIMCI PUCNJAVE NA AERODROMU: Odjekivali rafali, napadač oteo oružje od graničara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 20:46

DRAMATIČNI SNIMCI PUCNJAVE NA AERODROMU: Odjekivali rafali, napadač oteo oružje od graničara (VIDEO)

Aerodrom je ubrzo evakuisan.

Dve osobe su ubijene u pucnjavi koja se dogodila na moldavskom aerodromu u Kišinjevu. Napadač je, kako se sumnja, oteo oružje od graničara, a onda otvorio vatru.

Kako se vidi na snimcima koji kruže društvenim mrežama, aerodromom su odjekivali pucnji, a policija je pravila zasedu pomahnitalom ubici, koji je držao i taoce.

Nakon intervencije specijalaca, talačka kriza je prekinuta, a napadač je ranjen.

#Moldova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 🇲🇩 BREAKING: an attack took place on #Chisinau airport.

A Russian citizen who was denied entry into the country is reported to have grabbed the gun of a border guard and killed two people with it. He is now under arrest. pic.twitter.com/4dyHYt866z

— Thomas van Linge (@ThomasVLinge) June 30, 2023

Kako je precizirano u republičkom Ministarstvu unutrašnjih poslova, dve osobe su preminule od posledica napada. Ispostavilo se da su oni dežurni policajci.

Premijer Moldavije Dorin ReČean rekao je da je pucnjavu organizovao državljanin Tadžikistana pošto mu je odbijeno da uđe u zemlju.

Republičko tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak povodom napada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.