DRAMATIČNI NAPAD NA TELEVIZIJI Političar upucan - ubice se predstavile kao novinari (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 10:40

DRAMATIČNI NAPAD NA TELEVIZIJI Političar upucan - ubice se predstavile kao novinari (VIDEO)

Muškarci su se brzo predali policiji nakon pucnjave, a najmanje jedan od njih je skandirao "Jai Shri Ram" ili "Živio Gospodine Ram", slogan koji je postao borbeni povik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana

Bivši indijski političar Atik Ahmad osuđen za otmicu i suočen s optužbama za ubistvo i napad ubijen je zajedno sa svojim bratom Ašrafom u dramatičnom napadu koji je uhvaćen uživo na televiziji u severnoj Indiji, rekli su zvaničnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ahmad i njegov brat Ašraf bili su pod policijskom pratnjom na putu na lekarski pregled u bolnici u subotu uveče kada su trojica muškaraca koji su se predstavljali kao novinari napali dvojicu braće iz neposredne blizine u gradu Prajagraj u državi Utar Pradeš.

.

Utar Pradešom upravlja indijska vladajuća hinduistička nacionalistička stranka Bartija Džanata od 2017. godine.

shameful day for Indian democracy. Former MP Atiq Ahmad,his brother ashraf murdered in police custody right in front of cameras. Pre planned killing. Minorities especially Muslims are facing daily death attacks. Atiq already told he will he killed in UP. pic.twitter.com/5Ks2XCYszK

— Dr. Shahbaz GiLL (@SHABAZGIL) April 15, 2023

Od tada je više od 180 osoba protiv kojih je pokrenuta kaznena prijava u najmnogoljudnijoj indijskoj saveznoj državi ubijeno u takozvanim "policijskim obračunima" za koje grupe za ljudska prava kažu da su često ubistva izvan suda.

Nakon subotnje pucnjave, vlasti su uvele zabranu okupljanja više od četiri osobe u celoj državi i takođe su prekinule pristup internetu na mobilnim telefonima u gradu Prajagraj.

Vlada je takođe naredila pravosudnu istragu koju vodi penzionisani sudija.

Policajac Ramit Šarma rekao je da su trojica napadača došla na motociklima predstavljajući se kao novinari, prenosi "9news".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.