DRAMATIČNA SEDNICA HRVATSKE VLADE: Hrvatska je najgora u Evropi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2020, 16:59

DRAMATIČNA SEDNICA HRVATSKE VLADE: "Hrvatska je najgora u Evropi!"

Na onlajn sednici hrvatske vlade doneta je odluka o prelasku srednjoškolaca na onlajn nastavu zbog teške epidemiološke situacije u toj zemlji

Na današnjoj onlajn sednici hrvatske vlade koju je premijer Plenković vodio iz svog porodičnog potkrovlja gde se nalazi u samoizolaciji, odlučeno je da sve srednje škole u Hrvatskoj od 14. decembra do 18. januara pređu na onlajn nastavu zbog pogoršanje epidemiološke situacije u toj zemlji.

 - Danas je 10. dan od posljednjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postroženja mera. Iako je rano reći kakav je efekat mera, nažalost beležimo rast broja zaraženih. Rast visokih brojeva se još nije spustio, moramo se držati mera, kako bismo do Božića smanjili broj zaraženih i smanjili pritisak na zdravstveni sistem. Još uvek nije dovoljno jer se porast nije zaustavio. Moramo se pridržavati svih mera - rekao je Plenković na početku.

Ministar zdravstva  Hrvatske Vili Beroš rekao je da je Hrvatska prema incidenciji među najgorima u Evropi.

- Pritisak na zdravstveni sistem je velik, ali uspešno odgovaramo zahtevima. Otvorili smo dva dodatna covid odeljenja u KBC-u Rijeka i Krapinskim toplicama. Dajemo svoj maksimum. Apelujem na pridržavanje mera - rekao je Beroš.

U nastavku sednice raspravljaće se o merama finansijske podrške zdravstvenim radnicima i povećanju socijalne pomoći ugroženima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

HRVATSKA ZATVARA SREDNJE ŠKOLE Onlajn nastava za sve srednjoškolce do sredine januara

Izvor: Blic, 07.Dec.2020

Hrvatska vlada odlučila je danas da sve srednje škole od 14. decembra pređu na onlajn nastavu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.