DRAMA UŽIVO Policija smaknula dva napadača u Kaliforniji, u toku potera za trećim

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA UŽIVO Policija smaknula dva napadača u Kaliforniji, u toku potera za trećim

U San Bernardinu u Kaliforniji najmanje 14 osoba je poginulo, a 17 je povređeno u napadu na regionalni centar Inlend za osobe sa invaliditetom. U dramatičnoj policijskom poteri dvojica osumnjičenih su pogođeni, dok je treći i dlaje u bekstvu.

Kako je preneo NBC, u policijskoj akciji koja je organizovana nakon četiri i po sata potere za osumnjičenima, dvojica napadača su pogođeni, i prema neimenovinim izvorima, jedan je poginuo, a drugi nije bio u stanju da reaguje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je povređen u grudi.

Portparolka policije u San Bernardinu Viki Servantes izjavila je da je treći osumnjičeni još u bekstvu. Ona je izjavila da je broj povređenih u napadu porastao na 17, a kako su ranije šopštile lokalne vlasti 10 od njih je smešteno u bolnice u kritičnom stanju.

TV NBC je prikazala dramatične snimke na kojima se vidi kako je policija opkolila osumnjičene na jednoj raskrsnici u San Bernardinu.

Policija je specijalnim vozilima opkolila crni džip za koji se pretpostavlja da se u njemu (ili pored njega) nalazi ubijeni osumnjičeni. Postoji mogućnost da je u automobilu bomba.

Na džipu se vide rupe od metaka.

Helikopteri televizije CBSN prate dramatičnu akciju policije, u kojoj grupe policajaca obilaze kuću po kuću u kraju u kojem je zaustavljen i crni džip.

Zasad se ne zna o kakvoj je akciji reč, ali pretpostavlja se da traže trećeg osumnjičenog za napad u San Bernardinu.

DRAMA UŽIVO: Prenos na televiziji NBC:

MORE: SWAT situation in Pasadena, near LA; Police say unrelated to #SanBernardino - reports https://t.co/aCD8tllqyh pic.twitter.com/gH8LiXyG0M

NBC izveštava da je do napada doslo tokom proslave praznika u sali za konferencije u regionalnom centru Inlend za osobe sa invaliditetom, u San Bernardinu.

Šef policije u San Bernardinu Džerod Burganje izjavio ranije da je FBI saopštio da još nije jasno da li je pucnjava koja se dogodila "teroristički napad".

San Bernardino je grad u kojem živi oko 200.000 ljudi, a nalazi se 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

Lokalni policijski zvaničnik izjavio je za CNN da se veruje da su osumnjičeni za napad imali automatske puške "kalašnjikov".

U tržnom centru u San Bernardinu ranije tokom dana sprovedena je akcija evakuisanja nakon što je prijavljeno da je uočen osumnjičeni iz napada na državnu zgradu u kojoj je ubijeno 14 ljudi.

Svedoci su osumnjičenog opisali kao "muškarca s Bliskog istoka" u "maskirnom šortsu", kako prenosi "Raša tudej".

Američki mediji javili su ranije da je opsežna policijska akcija izvedena u Pasadeni u Kaliforniji. NBC je ipak preneo da ovaj događaj nije povezan sa napadom u San Bernardinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Identifikovano dvoje napadača ubijenih u Kaliforniji

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2015

Policija je ubila dvoje naoružanih napadača koji su pucali u ustanovi za socijalnu zaštitu osoba sa smetnjama u razvoju u San Bernandinu, na jugoistoku Kalifornije...U napadu u ustanovi u San Bernandinu ubijeno je 14 ljudi, dok ih je više od deset ranjeno...Oko četiri sata posle napada koji se dogodio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.