DRAMA U TEHNIČKOJ ŠKOLI Posle napada učenik bacio OPASNU MATERIJU - 16 tinejdžera završilo u BOLNICI

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 21:03

DRAMA U TEHNIČKOJ ŠKOLI Posle napada učenik bacio OPASNU MATERIJU - 16 tinejdžera završilo u BOLNICI

Na nadzor i bolničko lečenje primljeno je 16 tinejdžera

U jednoj školi u Bukureštu jutros je nastala panika, javlja Antena Observator.

Desetine učenika Tehničke škole "Dimitrije Leonida" u Bukureštu primljeno je u bolnciu nakon što je 15-godišnji đak poprskao zgradu suzavcem. Njegov otac tvrdi da se samo branio od nekoliko učenika koji su hteli da ga prebiju.

. Policija je pokrenula postupak.

Čak 17 vozila hitne pomoći stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas oko 11 sati do škole. U nekoliko poziva hitnim službama rečeno je da ima na desetine dece kojoj je pozlilo. Kako je navedeno, jedan dečak upotrebio je celu patronu suzavca u ulaznom holu zgrade.

"Desetine lekara i specijalnih vozila stiglo je u pomoć učenicima. Nekoliko đaka je medicinsko pregledano i prevezeno u bolnicu", javila je Medalina Jakob, reporterka Observera.

Nekoliko roditelja je što je brže moglo stiglo na kapiju srednje škole da sazna šta se dogodilo.

"Ako danas odlaze sa paralizujućim sprejom, sutra-prekosutra ćemo čuti za noževe, kakvo obezbeđenje ovde imaju? Sutra, prekosutra mogu da ih poubijaju", rekla je jedna zabrinuta majka.

"Treba mi neko da dođe i kaže šta se desilo, a ne da me drže na kapiji", dodao je jedan otac.

Do škole su došli i roditelji tinejdžera koji je poprskao nadražujuće materije. Njegov otac tvrdi da se on samo branio.

"Oko 20 mladića je došlo oko njega, svi su iz te škole, i počeli da ga hvataju, guraju, pljuju, šamaraju. Bacali su ga, udarali pesnicama, nogama... Dete se diglo sa zemlje, imalo je sprej koji sam mu dao jer živimo u naselju gde ima pasa", rekao je dečakov otac.

Lekari su stručno procenili 33 učenika. Deca su se žalila da ih peku grlo i oči i da ne mogu normalno da dišu.

"Imali su respiratorne poremećaje kao što su kašalj i osećaj nedostatka vazduha. Pregledale su ih kolege, odrađene su analize", rekao je Denis Tanesku, šef bolnice "Mari Kiri".

Kako se navodi, 16 srednjoškolaca ostalo je hospitalizovano u bolnici "Grigore Aleksandresku".

Navodno, iritirajući gas je korišćen u prilično značajnoj količini i simptomi su se pojavili za vrlo kratko vreme.

Policija je podnela krivičnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, nošenja ili neovlašćenog korišćenja opasnih predmeta i udaranja ili drugog nasilja. Status učenika dozvoljava najviše ukor ili prebacivanje u drugi razred.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.