DRAMA NA MORU! Kinezi napali brod OVE države, materijalna šteta ogromna TENZIJE na vrhuncu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2024, 15:35

DRAMA NA MORU! Kinezi napali brod OVE države, materijalna šteta ogromna TENZIJE na vrhuncu

Dva broda se probila kroz kinesku blokadu
Brodovi kineske obalske straže napali su filipinski brod za snabdevanje - vodenim topovima - blizu spornog spruda u Južnom kineskom moru, nanevši povrede članovima posade i veliku štetu brodu, saopštili su danas filipinski zvaničnici.
SAD i Japan su smesta izrazili podršku Filipinima kao i negodovanje zbog "agresije kineskih snaga" na taj sprud koji je tokom prošle godine bio poprište brojnih konfrontacija između kineske i filipinske mornarice.
Na sprudu koji se nalazi u Južnom kineskom moru je stacioniran mali kontingent filipinske mornarice i marinaca od 1999. godine, ali je okružen kineskom obalskom stražom i vojnim čamcima....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.