DRAMA NA JADRANU! Zapalio se brod, gore kabine, vatrogasci daju sve od sebe da ugase plamen!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 14:42

DRAMA NA JADRANU! Zapalio se brod, gore kabine, vatrogasci daju sve od sebe da ugase plamen!

Dramatična situacija

Danas je izbio požar na trajektu "Kijevo" u Biogradu. Kako saznaje Net.hr, zapalile su se kabine. Vatrogasci su na terenu, ali se gašenje zbog visoke temperature odvija vani, a ne unutar trajekta.

Požar se dogodio na brodu koji održava državnu liniju Biograd - Tkon. Izbio je u kabinama posade dok je brod bio vezan pa je ubrzo lokalizovan i ugašen.

- Zamenskim brodom osiguraćemo održavanje linije čim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vremenske prilike dopuste, a putnicima je na raspolaganju i alternativni pravac državna trajektna linija Zadar - poručili su iz Jadrolinije.

Komandant JVP-a Zadar Boris Jović rekao je da se požar dogodio u 10.33 sati i da su članovi posade pokušali sami da ga ugase, ali nisu uspeli pa su pozvali vatrogasce. Na terenu je devet vatrogasaca sa sedam vozila iz JVP-a Biograd, DVD Biograd i DVD Sveti Filip i Jakov.

Na svu sreću, kako se saznaje, uspeli su da izbegnu širenje vatre, ali još uvek pokušavaju u potpunosti da ugase plamen na ostatku broda.

Inače, trajekt Kijevo izgrađen je 1997. godine u Brodogradilištu Kraljevica i deo je serije trajekata koju čine još Laslovo i Ston. Dakle, brod je vrlo star i meštani su se ranije žalili na njega.

Izvor: Srbija Danas/Net.hr/Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.