DRAMA NA GRANICI SRBIJE I CRNE GORE Baka povela unuka na more, a zbog ove stvari ih ODMAH VRATILI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 18:17

DRAMA NA GRANICI SRBIJE I CRNE GORE Baka povela unuka na more, a zbog ove stvari ih ODMAH VRATILI

Budite obazrivi kada polazite na putovanje i proverite šta vam je sve potrebno od dokumenata

Sezona letovanja je u toku, a kako ne bi došlo do neprijatnosti naročito na prelazu granica savetujemo da pre polaska na put najpre pogledate koja dokumenta su neophodna za boravak u inostranstvu kako za odrasle tako i za decu.

Naime, redakciji Kurira javila se žena iz Kuršumlije koja kaže da je njeno dete noćas imalo neprijatnost jer su ga sa bakom vratili sa crnogorske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granice.

- Veče između petka i subote oko 22 sata sin koji ima sedam godina je krenuo na letovanje sa bakom, mojom majkom na more u Čanj. Danima je iščekivao ovo putovanje, odbrojavao sate i dane kada će stići na more. Ja i suprug smo mu izvadili zdravstveno i putno osiguranje, saglasnost oba roditelja overeno kod notara. Spakovali smo izvod i iz matične knjige i overenu zdravstvenu knjižicu. Niko nam nije pomenuo da nam je potrebno još nešto - priča majka i dodaje:

- U gluvo doba noći zvoni telefon, presekao me poziv vidno razočarane majke koja nam je saopštila da nisu mogli da pređu granicu i da se kombijem vraćaju kući. Problem je bio jer dete nije imalo pasoš.

Majka kaže i da se dete razočaralo i namučilo tokom puta nadajući se da će ujutru da ugleda more i uživa sa bakom.

- Na sreću majka je uspela da zaustavi kombi i zamolila je za prevoz. Ja sam se zabrinula i veoma uplašila kada mi je u tri ujutru zazvonio telefon, a plus sam i trudna te sve to na mene utiče mnogo više. Putovanje je tačno bilo isplanirano, plaćeno preko agencije. Karte su propale, ali dobra stvar je da smo se dogovorili sa agencijom da smeštaj pomerimo od 15. jula.

Zaista nismo znali da je detetu potreban i pasoš, da jesmo izvadili bismo ga i ne bi bilo problema. Sad ćemo po hitnom postupku to uraditi. Znam da smo sami krivi jer se nismo obavestili, ali želimo da upozorimo sve roditelje da znaju ovo kako ne bi imali istu neprijatnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.