DRAMA NA GRANICI: Rekao carinicima da nosi samo lične stvari, a onda su otvorili GEPEK i IZNENADILI se!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Avg.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA GRANICI: Rekao carinicima da nosi samo lične stvari, a onda su otvorili GEPEK i IZNENADILI se!

Carinici su 23. avgusta 2016. godine na graničnom prelazu Preševo zaplenili 8.600 različitih cigareta. 

Cigarete "Monte Carlo", "LD", "Bond" i "Pall Mall" pokušao je da u našu zemlju prokrijumčari državljanin Srbije, 49-godišnji Vranjanac, koji je putovao u društvu supruge i na prethodno uobičajeno pitanje carinika rekao da sa sobom nose samo lične stvari.

Foto: Uprava carina

Njihov automobil "WV Bora" vranjskih registarskih oznaka je ipak izdvojen >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za detaljan pregled. Tom prilikom je iz fabričkih šupljina prtljažnika, rukohvata zadnjeg sedišta i iz jedne od putnih torbi izvađeno 430 paklica pomenutih cigareta sa akciznim markicama Republike Makedonije.

Foto: Uprava carina

Putnici koji imaju nameru da nešto prokrijumčare, verovatno računaju da je carinska kontrola na graničnim prelazima slabija usled gužvi kojih još uvek ima, naročito tokom vikenda, jer letnja turistička sezona još traje.

Foto: Uprava carina

Međutim, to je pogrešna pretpostavka, jer carinici osim iskustva i osećaja za krijumčare, raspolažu i raznim drugim alatima, tehnikama i metodama, kojima nepogrešivo selektuju i izdvajaju potencijalne prekršioce. Na taj način se ne dovodi u pitanje brz protok putnika i robe, ali se istovremeno sprovodi adekvatna carinska kontrola.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan VRANJANAC PAO na granici

Izvor: OkRadio.rs, 24.Avg.2016

Vranje - Carinici su na graničnom prelazu Čukarka kod Preševa u utorak uhvatili neimenovanog Vranjanca (49), koji je u prtljažniku automobila pokušao da iz Makedonije u zemlju prošvercuje 430 paklica cigareta, saopštila je Uprava carina. Vranjanac, koji je putovao u društvu supruge, na prethodno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Kod Preševa sprečen šverc cigareta

Izvor: JužneVesti.com, 24.Avg.2016

U automobilu kojim je 49-godišnji Vranjanac putovao sa suprugom, carinici su na graničnom prelazu Preševo pronašli 430 paklica različitih vrsti cigareta sa makedonskim akciznim markicama.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.