DRAMA NA AERODROMU U AMSTERDAMU: Čak 85 od 600 putnika iz Južne Afrike zaraženo koronom, širi se strah od novog soja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2021, 09:40

DRAMA NA AERODROMU U AMSTERDAMU: Čak 85 od 600 putnika iz Južne Afrike zaraženo koronom, širi se strah od novog soja

Osobe koje su pozitivne su izolovane

Od 600 ljudi na dva leta KLM-a, iz Kejptauna i Johanesburga, koji su se vratili iz Južne Afrike u Holandiju u petak, 85 osoba je pozitivno na korona virus. Još se ne zna da li je u pitanju novi soj korona virusa, "omikron", navodi Tellerreport.

Služba za javno zdravlje je ranije pretpostavila da će više desetina putnika imati pozitivan rezultat, što je pretpostavka koja se zasnivala na 15 pozitivnih na 110 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << testiranih putnika.

u čuvanom izolovanom hotelu "na ili u blizini Šiphola", naveo je portparol Službe za javno zdravlje. Putnici koji imaju pritužbe moraju tu da ostanu sedam dana, a oni koji nemaju zdravstvene probleme moraće da budu u izolaciji pet dana. Putnici koji su imali negativan rezultat na testu moraju da budu u karantinu u svojim kućama pet dana, a potom opet testirani.

Pozitivni će biti podvrgnuti istraživanju da se utvrdi da li je reč o novoj, zaraznijoj varijanti korona virusa orkrivenoj u Južnoj Africi. Ovo ispitivanje će sprovesti Univerzitet Erazmus iz Roterdama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.