DRAGUTIN JOŠ TRAŽI PRAVDU! Otkrio podvođenje devojčica iz doma za NEZBRINUTU DECU, a onda uhapšen da se ZATAŠKA AFERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAGUTIN JOŠ TRAŽI PRAVDU! Otkrio podvođenje devojčica iz doma za NEZBRINUTU DECU, a onda uhapšen da se ZATAŠKA AFERA

Među silovateljima navodno bili poznati Hrvati

Osiječanin Dragutin Pocrnić je sredinom 2009. godine javno progovorio o maloletničkoj prostituciju u Domu za odgoj dece i omladine u tom gradu posle čega je isplivala ogromna afera o kojoj su pisali svi mediji u Hrvatskoj.

Posle toga je 29. juna 2009. pritvoren zbog lažnog prijavljivanja, a optužen je za širenje lažnih i uznemirujućih glasina.

Kako pišu mediji u hrvatskoj, pritvoren je u Zatvorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bolnici u Svetošimunskoj u Zagrebu, gde je nevin proveo 152 dana, sve do 27. novembra 2009. godine. Međutim, pošto je utvrđeno da nije kriv, Hrvatska mora prema presudi od 18. decembra prošle godine da mu isplati 30.400 kuna (oko 4.000 evra) odštete i nadoknaditi sudske troškove u iznosu od 3.125 kuna (oko 400 evra).

Međutim, do ove presude Pocrnić je prošao pravi pravosudni pakao.

On je za prostituciju u domu saznao tako što je posećivao maloletnog sina. Nekoliko devojčica iz doma tražile su pomoć, jer su uvučene u lanac maloletničke prostitucije. Podvođene su starijim muškarcima među kojima su, kako su pričale Pocrniću, bili i poznatiji Osiječani, a za pružanje seksualnih usluga nagrađivane su sa 50 kuna (oko 800 dinara), bonovima za mobilni telefon ili kutijama cigareta.

Devojčice su tokom istrage osječkoj policiji potvrdile priču, ali kad je afera pukla, inspektor koji je vodio istragu sklonjen je sa slučaja, a tadašnji portparol policije Krunoslav Borovec izjavio je da je priča izmišljena. Pocrnić je istog dana uhapšen i pritvoren.

Kako prenose hrvatski mediji, "nalepili" su mu dijagnozu da je opasan za sebe i okolinu i smestili ga u zatvorsku bolnicu. Tokom boravka u pritvoru nekoliko je puta podvrgnut psihijatrijskom veštačenju, ali dijagnoza da je opasan po sebe i okolinu nije potvrđena.

Čudan slučaj završio je tako što je pušten kući kad se stišala cela priča, a sud ga je 2015. godine oslobodio svih optužbi.

Pocrnić nije dobio traženu odštetu od 60.800 kuna, već je dobio upola manju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.