DRAGAN UBIO RODITELJE, PA IH ISEKAO I BACIO U KONTEJNER! Novosađani u strahu - advokat otkrio detalje: Kazna mu je smanjena

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022, 19:39

DRAGAN UBIO RODITELJE, PA IH ISEKAO I BACIO U KONTEJNER! Novosađani u strahu - advokat otkrio detalje: Kazna mu je smanjena

Dejan Kljajić kaže da je njegovom klijentu zakonom o amnestiji kazna sa 20 godina zatvora smanjena na 18 godina.

Dragan Janković (43), student Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji je pre tačno 16 godina brutalno ubio svoje roditelje, majku Mariju (59) i oca Dušana (65), u njihovom stanu u Novom Sadu, iz zatvora će izaći kao potpuno slobodan čovek za dve godine, a ne za četiri, jer mu je kazna zakonom o amnestiji smanjena za 10 odsto!

Ovaj zločin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz marta 2006. uznemirio je Srbiju, a kako se približava dan kada će se Janković ponovo naći van zatvorskih zidina, Novosađani su prestrašeni. Jankovićev branilac Dejan Kljajić potvrdio je Da će se njegov klijent naći na slobodi 2024.

- Na osnovu zakona o amnestiji, 2012. godine Draganu je skinuto 10 procenata od izrečene kazne, što znači da je oslobođen za dve godine od ukupne kazne. Pošto je osuđen na 20 godina, ostalo mu je 18 godina, a on je već 16 godina odležao - objašnjava advokat i dodaje da je te 2012. Jankoviću ukinuta i mera bezbednosti obaveznog čuvanja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

- Mera bezbednosti više nije na snazi. To znači da kada moj klijent odleži ove dve godine, on je potpuno slobodan čovek - objašnjava.

Osuđeni student je u vreme ubistva imao 27 godina. Roditelje je ubio francuskim ključem, pa njihova tela isekao na po devet komada u kupatilu, stavio u kese za đubre i pobacao u kontejnere na različitim lokacijama. Na suđenju je rekao "da su ga roditelji maltretirali i da ga je otac mrzeo".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novosadski kasapin uskoro na slobodi? Gledao film pa ubio roditelje, tela isekao i bacio u kontejner

Izvor: Luftika.rs, 08.Mar.2022, 10:46

Dragan Janković je roditelje ubio udarcima francuskim ključem, a potom ih u kupatilu isekao na komade i bacio u kontejner.. Dragan Janković (43), student Ekonomskog fakulteta, ubio je udarcima francuskim ključem svoje roditelje, majku Mariju (59) i oca Dušana (65), u njihovom stanu na Bulevaru oslobođenja...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.