DR PELEMIŠ JE NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NOSIO SPECIJALNU MASKU: Ovo je sve što treba da znate o njoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2020, 17:40

DR PELEMIŠ JE NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NOSIO SPECIJALNU MASKU: Ovo je sve što treba da znate o njoj

Maske KN95, preporučene su za upotrebu od strane SZO

Infektolog Mijomir Pelemiš je na današnju konferenciju za štampu Kriznog štaba došao sa specijalnom maskom, KN95 zaštitnom maskom.

Građani Srbije najčešće nose hirurške maske za jednokratnu upotrebu i pamučne šivene maske, a postoji i onih koji upravo koriste ove specijalizovane KN95 maske.

(Svetske zdravstvene organizacije) i imaju nešto duži rok trajanja i mogu da se nose bez menjanja maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šest sati, a takođe su specifične po svom višeslojnom filteru. Ipak, njihova cena je veća nego ona koju treba izdvojiti za hirurške maske, a ova maska KN95 može da se kupi po ceni od 290 dinara.

Infektolog Pelemiš od početka epidemije koronavirusa insistira kako je neophodno zaštiti se i poštovati sve mere koje su propisane, a među njima je poseban naglasak na zaštitnim maskama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.