DR MIJOMIR PELEMIŠ: Apeli više nisu dovoljni, mere rigorozno kontrolisati

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 15:48

DR MIJOMIR PELEMIŠ: Apeli više nisu dovoljni, mere rigorozno kontrolisati

Nama ne trebaju nove mere i poostravanje, ni policijski čas, nama treba da se pridržavamo postojećih mera, poručio je danas član Kriznog štaba prof. Miomir Pelemiš i istakao da apeli više nisu dovoljni, već je potrebna rigoroznija kontrola i sankcionisanje nepoštovanja postojećih mera.

On je, na konferenciji za novinare posle sastanka predstavnika svih kovid bolnica sa predsednikom Srbije Aleksnadrom Vučićem, istakao da kontrola mora da bude rigorozna da bi se zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trend rasta zaraženih.

- Glavni cilj zdravstvenih radnika je da se spase što više života, i što manje zarazi, a ne obrnuto, jer se ne zna kako će ko da zavrsi. Korona je opasna za sve uzraste, nisu samo stariji i hronicni volesnici ugrozeni, ugroženi su svi, umiru i mladi - ukazao je Pelemiš.

On je rekao da smo mi još uvek dobri, bez obzira na brojeve, ali da je vreme apela prošlo i da se mere moraju primenjivati.

Pelemiš je zahvalio na pomoći države, navodeći da sve ovo zdravstvo ne bi moglo da izdrži bez njene pomoći i podrške i da ona nikada takva nije bila, zahvaljujući čemu sada šitem dobro funkcioniše.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.