DR KON: Sutra će se znati cena testova na korona virus i kao i gde će građani moći da se testiraju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 15:52

DR KON: Sutra će se znati cena testova na korona virus i kao i gde će građani moći da se testiraju

U poslednja 24 sata širom Srbije testirano je 5.012 osoba, od kojih je pozitivno bilo njih 62 ili 1,23 odsto.

- Oni koji dolaze u Srbiju moraće da imaju PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ga nemaju moraće u samoizolaciju ako se radi o našem građaninu ili izolaciju uz zdravstveni nadzor za stranog državljanina. Ili da se on testira na našoj teritoriji, pa ako je negativan ne mora pod nadzor. Sutra imamo sastanak, to će tada da bude usvojena odluka. Što se tiče izlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Srbije, isključivo zavisi od zemalja u koje ljudi budu putovali. Biće obezbeđeno testiranje, ali nisu definisana ni mesta ni cena. Sutra će se odlučiti na Kriznom štabu - rekao je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" dr Predrag Kon.

Dr Kon se osvrnuo na dalje ublažavanje mera.

- Jesmo malo zabrinuti, ali efekat povećanog broja kontakta videće se tek za sedam do deset dana. Otvaranje i zublažavanje mera je počelo 27. aprila, frizerski saloni, teretane... Od tada nije bilo povećanja, samo smanjenje obolelih. Otvorio se gradski prevoz, kafići, već 4. maja i i dalje imamo smanjenje. Danas je 1,2 odsto broj novoobolelih u odnosu na testirane i ne postoje brojke koje potkrepljuju naše sumnje, što je dobro. Kada padne ispod jedan, to je momenat kada ću da kažem da i stariji mogu da koriste gradski prevoz uz zaštitnu opremu.

U Srbiji su od korona virusa preminule još tri osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 218, dok je zaraza potvrđena kod 10.176 osoba. Na respiratorima je iz dana u dan sve manje pacijenata, danas ih je 29, deset manje nego juče.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVA NOVA PRAVILA ZA PRELAZAK GRANICA: Jedno važi za naše državljane, a drugo za strane

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020

Pravila će biti drugačija u zavisnosti od toga da li je osoba koja ulazi u Srbiju domaći ili strani državljanin...Dr Predrag Kon otkrio je samo deo novih pravila koji se tiču prelaska granica, a koja će sutra biti zvanično usvojena nakon sednice kriznog štaba...- Oni koji ulaze u Srbiju će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.