DR GOJKOVIĆ O SITUACIJI PO GRADOVIMA: Epidemiološka situacija u Vojvodini kao u celoj Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 17:06

DR GOJKOVIĆ O SITUACIJI PO GRADOVIMA: Epidemiološka situacija u Vojvodini kao u celoj Srbiji

Istovremeno Gojković je rekao da je neophodno pridržavanje svih epidemioloških mera, da je to krucijalno imajući u vidu šta se dešava u okruženju, Evropi i svetu.

Epidemiološka situacija u Vojvodini je kao i u ostalim delovima Srbije, a kakva će biti dalje zavisi od toga da li će se nastaviti trend pada broja obolelih, naglasio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Gojković je, upitan za stanje u Vojvodini, rekao da broj novozaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dominira u Novom Sadu, kao najvećem gradu, a da je situacija u ostalim gradovima pod kontrolom.

Ukazao je da je situacija u vojvođanskim bolnicama bolja nego proteklih dana i da neke bolnice počinju da se vraćaju na nekovid režim, pri čemu se pokušava što pre uspostaviti non kovid rad ortopedskih odeljenja.

S tim u vezi je kazao je da će u Beogradska otropedska bolnica na Banjica najkasnije u ponedeljak biti spremna da primi pacijente.

Podsetimo, u poslednjih 24 časa obolelo je 1.751 osoba od kojih je 21 lice preminulo usled posledica korona virusa.

Testirano je 10.961 lice.

Na respiratorima se nalazi 196 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.