DR DARIJA PROGLAŠENA ZA LIČNOST GODINE: Sarajevo će uvek imati mesto u mom srcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 11:58

DR DARIJA PROGLAŠENA ZA LIČNOST GODINE: "Sarajevo će uvek imati mesto u mom srcu"

Dr Kisić Tepavčević u svom obraćanju istakla je kako je sve nas pandemija COVID-19 podsetila kako smo mali i bespomoćni ljudi pred često nepredvidljivom prirodom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić dobitnik je nagrade "Večernjakov pečat" za ličnost godine, koju dodeljuje Večernji list, izdanje za BiH, a ovo priznanje dobile su i doktorke Darija Kisić Tepavčević iz Srbije i Alenka Markotić iz Hrvatske. Ove godine su tri ličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - ličnost godine.

- Sarajevo će uvek imati specifično mesto u mom srcu, iako već dugo godina živim i radim u Beogradu i doživljavam ga kao svoj grad - dodala je dr Kisić Tepavčević.

Šeranić je rekao da priznanje duguje svim zdravstvenim radnicima u Srpskoj, timu u Ministarstvu zdravlja i svojoj porodici.

- Koristim priliku da zahvalim Večernjem listu na priznanju i izrazim nadu da ćemo u budućnosti biti manje u prilici da se susrećemo sa ovakvim situacijama koje smo imali u protekla tri meseca - rekao je Šeranić.

On je čestitao doktorki Kisić Tepavčević i doktorki Markotić, ističući da su one mnogo doprinele da "regionalno prateći jedni druge, damo uspešan odgovor na epidemiju virusa korona".

- Ovih troje lekara postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. Alemka i Darija dve su Sarajke, a Alen je Banjolučanin - kazala je zamenica glavnog urednika Večernjeg lista u BiH, Valentina Rupčić najavljujući dobitnike nagrade za Osobu godine.

Prestižna manifestacija, 19. po redu "Večernjakov pečat", ove godine održana je istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regionu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.