Izvor: B92, 15.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPA izašla iz albanske koalicije

Preševo -- Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe istupila je iz predizborne koalicije albanskih partija sa juga Srbije.

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Halimi i lider Demokratske unije doline Skender Destani to su saopštili na konferenciji za novinare u Preševu. Halimi je rekao da predizbornu koaliciju albanskih partija sa juga Srbije sada čine tri stranke, u čijim aktivnostima više neće biti promena.

On je naveo da je za istupanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DPA saznao iz medija i da ne zna razloge zašto se to dogodilo u trenutku kada je prikupljanje potpisa bilo privedeno kraju.

Halimi je istakao da će, bez obzira na tu činjenicu, lista biti predata, kao i da će biti predložena dva kandidata za republički parlament koji će osvojiti mandate u srpskom parlamentu.

Prema njegovim rečima, to će omogućiti da se individualna i manjinska prava Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, brže i kvalitetnije rešavaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.