DOSTAVLJAČ PICE - SUPERHEROJ! Spasao PETORO DECE iz zapaljene kuće, a potom hospitalizovan zbog teških povreda koje je zadobio tokom ove akcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2022, 19:10

DOSTAVLJAČ PICE - SUPERHEROJ! Spasao PETORO DECE iz zapaljene kuće, a potom hospitalizovan zbog teških povreda koje je zadobio tokom ove akcije

Dostavljač pice nazvan je “superherojem” nakon što je upao u zapaljenu kuću i izveo četvoro dece na bezbedno, a potom sam iskočio kroz prozor sa petim.

Nikolas Bostik (25) vozio se predgrađem u Lafajetu, Indijana, oko ponoći 11. jula, kad je video zgradu u plamenovima. Stao je sa strane kako bi pozvao pomoć, ali je shvatio da je ostavio telefon kod kuće i utrčao unutra ne mareći za sopstvenu bezbednost, piše “Dejli mejl”. Bostik je rekao da nije ni video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ni čuo nekog kroz dim i plamenove i da je već hteo da se vrati nazad kad je ugledao obrise preplašene tinejdžerke na vrhu stepenica sa gomilom dece.

U pitanju je bila 18-godišnja Sijaone Beret koja je čuvala svojih troje mlađih braće i sestara i jedna od njenih prijateljica. Njihovi roditelji su bili van kuće u obližnjem baru. Nakon što je pohitao gore uz stepenice, Bostik je uspeo da izvuče Sijaonu i troje dece –Šejli (13), Kaleju (1) i Sijaoninu prijateljicu Livijan Najfli (13) iz zapaljenog objekta na ulicu.

Oči i pluća već su ga pekla od vatre koja je kuljala, kad je potresena Sijeona kroz kašalj rekla da je njena šestogodišnja sestrica Kajlani i dalje zarobljena u kući. Bostik je ponovo utrčao unutra i krenuo da traži nestalo dete.

- Utrčao sam unutra, zagledao pod krevete i po ormanima, ali nisam mogao da je nađem. Ali kad sam došao do stepenica čuo sam slabašni plač – priča Bostik.

- Pomislio sam da ne želim da umrem ovde – rekao je on, dodajući da je znao da je on jedina šansa male Kajlani da živa izađe iz zapaljene kuće.

Nakon što ju je pronašao, zgrabio je devojčicu, razbio prozor, i potom iskočio sa njom sa drugog sprata kuće, štiteći je u svom naručju. Pao je tako da je sopstvenim telom ublažio njen pad.

Bostik je teško povređen u neverovatnom poduhvatu spasavanja i srušio se odmah potom. Nadisao se dima, delovi tela su mu pretrpeli opekotine i imao je veliku ranu na ruci od razbijanja prozora i pada. Prevezen je u bolnicu gde su se kasnije pojavili i roditelji dece, Dejvid i Tijera Beret, koje je Sijaona pozvala da im kaže da je kuća zapaljena.

Uzrok požara još nije poznat a istraga je u toku. Četvoro od petoro dece je pravim čudom prošlo bez ikakvih povreda, jedino je mala Kajlani pretrpela manju traumu od pada i bolničari su joj pružili prvu pomoć po dolasku na licu mesta.

- Osećamo se veoma blagosloveni zbog onoga što je Nik uradio. On je pravi heroj i moja ćerka je pravi heroj što je probudila decu. Ne želim ni da pomislim šta bi bilo da se Nik nije pojavio. Neopisivo sam zahvalan – rekao je Dejvid Beret.

Policija Lafajeta je rekla da je Bostikova nesebičnost tokom incidenta bila “inspirišuća”.

- Ono što on ne razume je da njegovi potezi nisu bili obični, bili su izuzetni… Samo je jedna reč da se to opiše - hrabrost i herojstvo – izjavio je zvaničnik policije Rendi Šerer.

Livijanina baka Fejt nazvala je Bostika “pravim herojem”. Zajednica Lafajeta organizovala je u međuvremenu prikupljanje sredstava preko stranice “GoFundMe” da se porodici pomogne da obnove kuću i plate bolničke troškove za lečenje spasioca njihove dece.

- Odlazak u bolnicu je skup. Zaista sam zahvalan svima koji su bili toliko ljubazni i velikodušni – rekao je Bostik, koji se konačno sreo sa čitavom porodicom po prvi put na crkvenoj službi u subtu, gde je Dejvid Beret rekao svojim ćerkama da je Nik od sada “zvaničan deo njihove porodice”.

BONUS VIDEO: Bacao bombe i provlačio se kroz rovove - Boris Džonson u nesvakidašnjem izdanju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.