DOSTA SA LAZIMA Hiljade Argentinaca protestuje zbog sumnjive smrti tuzioca

Izvor: medio.rs, 20.Jan.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSTA SA LAZIMA Hiljade Argentinaca protestuje zbog sumnjive smrti tuzioca

Argentinski specijalni državni tužilac Alberto Nisman, koji je prošle nedelje optužio predsednicu Kristinu Fernandes za prikrivanje dokaza u slučaju najsmrtonosnijeg terorističkog napada u toj zemlji iz 1994. godine, pronađen je mrtav u svojoj kući

Na hiljade Argentinaca izašlo je na ulice širom zemlje da protestuje zbog smrti specijalnog državnog tužioca Alberta Nismana. Demonstranti su se okupili u ponedeljak na više lokacija u Buenos Ajresu, između ostalog i >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ispred predsedničke palate kao i u drugim argentinskim gradovima, preneo je BBC.

Demonstranti su nosili transparente i uzvikivali: “Dosta s lažima!” i “Mi se ne plašimo!”

Argentinski specijalni državni tužilac Alberto Nisman, koji je prošle nedelje optužio predsednicu Kristinu Fernandes za prikrivanje dokaza u slučaju najsmrtonosnijeg terorističkog napada u toj zemlji iz 1994. godine, pronađen je mrtav u svojoj kući.

Foto:AP/Tanjug

Nisman je pronađen u u kupatilu svog stana u Buenos Ajresu, nekoliko sati pre nego što je trebalo da svedoči na saslušanju u Kongresu o bombaškom napadu na najveći jevrejski centar 1994. godine u Argentini.

Foto:AP/Tanjug

Istražna tužiteljka Vivijana Fejn je izjavila da na osnovu obdukcionog nalaza nema indicija da se radi o ubistvu.

Sekretar za javnu bezbednost Serhjo Berni rekao je da, na osnovu obdukcionog nalaza, “sve ukazuje na samoubistvo”.

Foto:AP/Tanjug

Nismana (51) je pre 10 godina za specijalnog državnog tužioca postavio pokojni suprug Fernandesove, tadašnji predsednik Argentine Nestor Kiršner, da rukovodi istragom bombaškog napada iz 1994. na zgradu Argentinsko-izraelskog udruženja AMIA u Buenos Ajresu, kada je poginulo 85, a ranjeno više od 200 ljudi.

Pogledajte video:

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.