DOSLEDNOST I OBEĆANJE NARODU U CRNOJ GORI SKUPO KOŠTAJU: Milonjić brutalno iskreno o razlozima zbog kojih je smenjen

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 10:35

DOSLEDNOST I OBEĆANJE NARODU U CRNOJ GORI SKUPO KOŠTAJU: Milonjić brutalno iskreno o razlozima zbog kojih je smenjen

Božo Milonjić smenjen je sa mesta generalnog sekretara vlade Crne Gore, o čemu je javnost obaveštena 14. juna.

Tako su najave da Milonjić neće više sarađivati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, nakon što je ovaj nedavno odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, potvrđene.

Milonjić ističe da je obećao da će se obratiti javnosti kada bude razrešen, i tvrdi da je smenjen sa funkcije koju je obavljao isključivo zbog toga što je ostao do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pri stavu da treba potpisati Temeljni ugovor.

- Tražio sam da se ispoštuje obećanje i data reč. Baš kao što treba ispuniti svaku obavezu na putu evropskih integracija. Svoj stav sam izneo pred njegovom svetošću Patrijahom Porfirijem, tada vladikom Joanikijem, članovima Sinoda, Premijerom Krivokapićem, ministrima i savetnicima.

Milonjić kaže da je uveren da nema uzvišenijeg mesta niti veće dužnosti nego u dvoru Patrijašije naše crkve reći - istinu, te da nije želeo nikog da povredi, već samo da sačuva dostojanstvo svih onih koji su to 30. avgusta tražili.

- Razrešen sam sa funkcije, ali ne od svojih uverenja i obraza. Biće mi drago što ću ostati na strani naroda koji nas je doveo na vlast. Baš kao i predstavnici većine u parlamentu, dužni smo našoj Crkvi da obezbedimo ravnopravan položaj, onakav kakav imaju i ostale verske zajednice u Crnoj Gori.

Krivokapić je izdao one koji su ga izabrali, a sluša one koji rade protiv potpisivanja Temeljnog ugovora, Crkve, Mitropolita Joanikija i njegove svetosti Patrijaha.

Biti razrešen od nemoralnih znači biti moralan, biti udaljen od onih kojima reč ne znači ništa znači biti bliži onima koji drže do obraza i reči, biti kažnjen od onih koji su zaboravili na svoj narod i njegovu volju znači pripadati svom narodu, građanskoj Crnoj Gori i svojoj crkvi“.

Stoga je, kaže Milonjić, ovo razrešenje za njega - prizanje, i razgovor zaključuje citatom:

"Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.