Izvor: B92, 25.Mar.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOS PRIHVATILA DJINDJICEV I BATICEV IZVESTAJ

U subotu uvece odrzan je sastanak Predsednistva DOS na kome su prihvaceni izvestaji premijera Srbije Zorana Djindjica o poseti Vasingtonu i republickog ministra pravde Vladana Batica o poseti Haskom tribunalu. Premijer Djindjic je posle sastanka rekao da je zakljuceno da je stepen aktivnosti na tim poljima zadovoljavajuci. "Nadamo se da cemo uspeti da sve probleme koje imamo s medjunarodnim organizacijama, a vezane za neke nase aktivnosti, resavamo tako sto cemo u Saveznoj skupstini, u Saveznoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladi, doneti odgovarajuci zakon o saradnji s Hagom, sto cemo u nasoj zemlji striktno primenjivati zakone koji se odnose i na ljudska i na manjinska prava, i da cemo time, ne zbog sveta, nego zbog nas, postaviti jedan demokratski sistem koji ce moci da prodje proveru i najstrozijih kriterijuma", rekao je Djindjic, prenosi B92.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic rekao je da je na sastanku bilo reci i o odnosima unutar DOS. 'Dogovorili smo se da se napravi jedan predlog, da ga nazovem protokol, o tome kako cemo zajednicki raditi, a kada zajednicki radite, onda necete imati problem ni oko jedinstvenih ili usaglasenih nastupa u javnosti. Mislim da smo u prethodnom peridu imali probleme u tome i da je to zbunjivalo gradjane. Mislim da ce taj dokument biti gotov u narednih nekoliko dana i onda dolazi na Predsednistvo DOS, gde cemo ga usaglasiti. Nadam se da ce on dati nov kvalitet u funkcionisanju DOS', rekao je Covic, prenosi B92. Covic je dodao da ce u nedelju uvece biti odrzan sastanak Predsednistva DOS na kome ce biti reci o Kosovu i Vojvodini. 'Ne verujem da ce u nedelju biti govora i o Crnoj Gori, jedino ukoliko se u kontekstu ove dve teme ne prosiri diskusija i na Crnu Goru, s obzirom na to da je to s jedne strane povezano, s druge strane nije. Povezano je u smislu da mi imamo nekoliko neuralgicnih tacka, kada je u pitanju nasa zajednicka drzava. To su Crna Gora, Kosovo, jug Srbije i ovo sto se dogadja u Vojvodini. Mislim da sve cetiri tacke mozemo resiti jednim normalnim pristupom, uz vrlo fleksibilne ponude i dogovor', istakao je Covic, prenosi B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.