Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOS O REKONSTRUKCIJI VLADE U PONEDELJAK

Bor -- Premijer Srbije Zoran Djindjic najavio je za ponedeljak sednicu Predsednistva DOS-a na kojoj ce biti analiziran rad Republicke Vlade na osnovu izvestaja ministara. On je prilikom danasnje posete Boru u okviru turneje "Srbija na dobrom putu" , rekao da ce na sednici vladajuce koalicije biti reci i o rekonstrukiciji republicke vlade.

Djindjic je takodje saopstio da su kandidati za nove ministre u Vladi Srbije Rodoljub Sabic i Tomica Milosavljevic, koji bi trebalo da budu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celu srpskih ministarstava za razvoj lokalne samouprave i zdravlja: "Ja sam predlozio na prosloj sednici DOS-a da sledecu sednicu, u ponedeljak, iskoristimo za analizu rada Vlade. Ministri su pripremili izvestaje koji se sad proucavaju i razgovaracemo kako o generalnoj strategiji Vlade, u prethodnom periodu, u narednom periodu, kao i o rezultatima pojedinih informacija, da bi predsednici stranaka DOS-a bili upoznati sa tim sta se dnevno radi u Vladi".

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak izjavio je da ce se, "po njegovim informacijama", na sednici Predsednistva DOS-a pokrenuti pitanje odgovornosti lidera Demohriscanske stranke Srbije Vladana Batica, zbog inicijative da se raspise referendum o samostalnosti Srbije. "Kritike na racun Batica ne proizlaze od necije brige za drzavni status Srbije i Crne Gore, vec od brige pojedinih ljudi za svoje fuknkcije", rekao je Canak. On je rekao da ce zatraziti da se na Predsednistvu DOS-a raspravlja i o njegovoj odgovornosti, jer, kako je naveo, ima "daleko duzi independisticki staz od Batica".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.