DONETA REZOLUCIJA O SREBRENICI SMIŠLJENA PLANSKI Gurnuli je u prvi plan da bi se zaboravio Temeljni ugovor sa SPC?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 20:55

DONETA REZOLUCIJA O SREBRENICI SMIŠLJENA PLANSKI "Gurnuli" je u prvi plan da bi se zaboravio Temeljni ugovor sa SPC?

Ne smiruju se strasti u Crnoj Gori zbog usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

Sa jedne strane, DPS, Demokrate i URA svakodnevno zdušno "brane" obraz Crne Gore i donešenu Rezoluciju o genocidu, pritom napadajući zvanični Beograd, dok ostatak parlamentarne većine tvrdi da je tim činom izneveren i još jednom žigosan srpski narod koji je podnio najveću žrtvu pri obaranju prethodnog režima.

Dok traju rasprave o Srebrenici, koja ne predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutrašnje pitanje Crne Gore, niko više ne spominje potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade i SPC-a.

To prosto navodi na zaključak da iste one snage, koje su premijeru Zdravku Krivokapiću zabranile da u Beogradu potpiše već dogovoreni Temeljni ugovor, stoje iza "guranja" priče o Srebrenici i usvajanja Rezolucije o genocidu.

Tu tvrdnju pokrepljuje i činjenica da su sve političke grupacije koje su se protivile potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC-om u Beogradu glasale za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, naravno po direktivi Ambasada.

Oni su na taj način prosto gurnuli u drugi plan potpisivanje Temeljnog ugovora i sva dešavanja kojima smo bili svjedoci poslednjih meseci po tom pitanju i koji su naišli na neodobravanje javnosti koja je očekivala da će se tim svečanim činom konačno stati na kraj diskriminaciji SPC u Crnoj Gori.

Svakako da najveću korist od ove situacije i previranja unutar parlamentarne većine zbog Srebrenice ima premijer Zdravko Krivokapić koji  uveliko "čisti" svoju Vladu od Srba koji su mu spočitavali da je izneverio verni narod i Crkvu odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor.

Jedno je sigurno, dok god se bude pričalo o Srebrenici i napadao zvanični Beograd, Krivokapićevi razlozi za nepotpisivanje Temeljno ugovora će se množiti iz časa u čas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.