DONETA ODLUKA Mihajlo Pupin i Vudro Vilson dobijaju zajednički spomenik u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA ODLUKA Mihajlo Pupin i Vudro Vilson dobijaju zajednički spomenik u Beogradu

Ministar je rekao da je zajedno sa uglednim pojedincima pokrenuo obeležavanje stote godišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući, koja je podignuta na inicijativu Pupina, ličnog prijatelja predsednika Vilsona

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će naučnik Mihailo Pupun i 28. predsednik SAD Vudro Vilson dobiti zajednički spomenik u Beogradu.

.

- Pupin je učestvovao u Versajskoj konferecniji kao član naše delegacije a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi mogao da učestvuje morao je da mu se izda pasoš - američki, ali ga je potpisao sa Mihailo Idvorski Pupin što pokazuje koliko je voleo i cenio mesto iz koga dolazi, koliko je voleo i cenio svoju zemlju i svoj narod - rekao je Dačić.

Zahvaljujući jednom od vas pre sto godina zastava Srbije vijorila se iznad @WhiteHouse kao i na svim zgradama i javnim institucijama u glavom gradu SAD. pic.twitter.com/xh16nKbAJ1

— Američka ambasada (@USEmbassySerbia) July 22, 2018

Upravo zato, kako je dodao, postoji inicjativa da se podigne zajednički spomenik Pupinu i njegovom ličnom prijatelju američkom predsedniku.

Dačić je u razgovoru sa učenicima Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković" iz Zagreba podsetio da Muzej diplomatije "čuva političku istoriju našeg naroda i države Srbije u poslednja dva veka".

- Nadam se i da će među vama biti oni koji će biti na zidovima ovog muzeja. Mada ja sam tu, mislim da još nisam za muzej, nisam još za penziju - rekao je ministar u šali i pozvo sve mlade da se uključe u razvoj Srbije i srpskog naroda bilo gde da živi u svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.