DONETA ODLUKA: Krivična prijava za tinejdžera iz Imotskog (19)! Mučio mače pa ga SVIREPO ubio

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024, 13:43

DONETA ODLUKA: Krivična prijava za tinejdžera iz Imotskog (19)! Mučio mače pa ga SVIREPO ubio

Noca drama u susedstvu

Srednjoškolac iz Hrvatske će krivično odgovarati zbog ubistva mačeta.

Nakon što je Udruženje za zaštitu životinja sv. Franjo Asiški objavilo uznemirujuće detalje o ubistvu mačeta ispred Ekonomske škole u Imotskom, poznato je kakve posledice očekuju 19-godišnjaka koji je mače prvo maltretirao, pa ubio.

Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv njega podigla krivičnu prijavu. Utvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su kako postoje osnovane sumnje da je ostvario obeležja krivičnog dela Ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, nekoliko se učenika okupilo oko mačeta, a jedan se od učenika igrao njime. Zatim je došao 19-godišnjak, zavitlao mače i bacio ga 20 metara u vazduh. Mače je zatim palo na beton i uginulo, navode iz Udruženja.

Ipak neće stati sve na krivičnoj prijavi jer, kako javlja Slobodna Dalmacija, mladića će izbaciti iz škole i to na samom kraju srednjoškolskog obrazovanja. To im je potvrdio direktor škole Željko Đuzel.

- Odlukom Veća je pod suspenzijom koja traje osam dana. Tom prilikom ćemo razgovarati s roditeljima koji su nam dali saglasnost za izbacivanje. On mora doći u ponedeljak kako bi potvrdili meru i više neće biti učenik škole. Policiji smo podneli krivičnu prijavu kao i Zavodu za socijalnu pomoć u skladu s Pravilnikom. I da ne potpiše saglasnost, on se isključuje iz škole - rekao je direktor. Mladom nasilniku su već pre izrekli opomenu pred isključenje, a razlog za tu odgojnu meru bio je taj što je u školu doneo ribu i ostavio ju u razredu.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.