DONETA ODLUKA: KFOR se povlači, situacija se stabilizovala

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 14:02

DONETA ODLUKA: KFOR se povlači, situacija se stabilizovala

Novo oglašavanje vojne misije

Kfor je danas saopštio da više neće biti prisutan kod zgrade opštine Zvečan jer se situacija stabilizovala, ali da će ostati u toj oblasti i redovno patrolirati.

- Situacija u opštini Zvečan se stabilizovala. Kao rezultat, jedinice iz Operativnog rezervnog bataljona Kfora neće više biti prisutne kod zgrade opštine - saopšteno je danas iz misije NATO na Kosovu i Metohiji.

Kfor je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << precizirao da će, "umesto toga, snage ostati u toj oblasti i vršiti redovne patrole kako bi obezbedile bezbedno okruženje za sve osobe koje žive u oblasti Zvečan".

Dodaje se i da Kfor nastavlja da implementira svoj mandat, baziran na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, a to je da osigura bezbedno okruženje za sve zajednice na KiM i slobodu kretanja.

- Kfor je treći bezbednosni odgovor, posle kosovske policije i misije Euleksa, sa kojima sarađujemo blisko - dodaje Kfor.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.