DONETA KONAČNA ODLUKA O ŠKOLSKOJ GODINI! Krizni štab presudio kako će se ODVIJATI NASTAVA od septembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 11:00

DONETA KONAČNA ODLUKA O ŠKOLSKOJ GODINI! Krizni štab presudio kako će se ODVIJATI NASTAVA od septembra

Neće biti isto za mlađe i starije razrede

Nakon sastanka čelnika Ministarstva prosvete i obrazovanja i predstavnika Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 saopštena je konačna odluka kako će se odvijati nastava za osnovce i srednjoškolce od 1. septembra.

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionicama, gde će maksimalno moći da ih bude 15, odlučio je Krizni štab.

Imaće najviše četiri časa koji će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skraćeni do 30 minuta. Nastava će se sprovoditi uz poštovanje svih mera da bi se smanjio rizik od respiratornih infekcija.

Stariji razredi će boraviti u školama uz iste mere prevencije, ali će imati kombinaciju onlajn nastave i nastave u školskoj sredini.

Prethodnih desetak dana obelodanjene su mnoge varijante, ali je ostalo mnogo dilema kako među roditeljima, tako i među nastavnicima. Sve njih danas je razrešio ministar Mladen Šarčević, dr Predrag Kon i drugi prosvetno-zdravstveni stručnjaci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.