DONETA JEDNOGLASNA ODLUKA: Evo koga je stranka Jedinstvena Rusija na čelu sa Medvedevim podržala za predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023, 19:20

DONETA JEDNOGLASNA ODLUKA: Evo koga je stranka Jedinstvena Rusija na čelu sa Medvedevim podržala za predsednika

Rusija neće dozvoliti nikome da nameće pravila, rekao je Medvedev

Partija Jedinstvena Rusija, na čijem je čelu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije i bivši predsednik zemlje, Dmitrij Medvedev, danas je jednoglasno podržala Vladimira Putina za predsednika na narednim izborima zakazanim za mart 2024. godine, prenose RIA Novosti.

- Pobeda predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina kao našeg kandidata treba da bude zakonska, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << legitimna i potpuno neosporna. Ovo se tiče svakog člana Jedinstvene Rusije - izjavio je Medvedev.

Bivši predsednik je dodao u obraćanju partijama u Dumi da Rusija neće dozvoliti nikome da nameće pravila koja se kose s tradicijama i vrednostima te zemlje.

Vladimir Putin istakao je da će "svako mešanje u unutrašnje stvari Rusije biće zaustavljeno i suzbijeno, u skladu sa ruskim zakonom", što se odnosi i na predstojeće izbore, piše TASS.

Putin je do sada četiri puta biran na najvišu državnu funkciju: 2000, 2004, 2012. i 2018. godine. Nakon usvajanja amandmana na Ustav, dobio je pravo da se kandiduje na izborima iduće godine, navodi RIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.