DOMAĆICA RAZVALJUJE RAGBI

Izvor: Kurir, 23.Feb.2011, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOMAĆICA RAZVALJUJE RAGBI

SMEDEREVO - Marija Tanasijević, visoka 156 centimetara i teška 53 kilograma, do pre dve godine isključivo domaćica, prihvatila je dobronamernu sugestiju sestre Ljubice, suvlasnika smederevskog ragbi kluba, da dovede decu na trening.

Marija je i pre sestrinog poziva razmišljala za koji sport da zainteresuje sinove. Dva meseca je s klupe gledala igru, a potom se priključila svojoj deci.

Sada na prijateljskim utakmicama smederevskog ragbi kluba "Iron fortress" (Gvozdena tvrđava) >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Marija u dresu 14 igra ragbi sa muškarcima.

- Još učim. Nemam s kim da treniram, nemam s kim da igram u Smederevu, jer sam član ženske reprezentacije ragbi tima. Trenirala sam sa decom od 14 godina, pa sam molila da me prebace u tim sa starijim igračima. Sada, da bih održala formu, na prijateljskim utakmicama igram u muškom timu - objašnjava Marija, koja se ranije bavila košarkom.

Marija se ne žali što nema suprugovu podršku - dovoljno joj je što joj ne ometa. Ipak, kako kaže, počeo je krajičkom oka da prati ragbi utakmice od kako je ona sa ženskom reprezentacijom Srbije u B grupi igrala u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope u Danskoj.

Mlađi Marijin sin, devetogodišnji Stevan, kapiten je petlića, dok je stariji Milan (14) u kadetima.

- Ragbi nije sport samo za muškarce. Boks je grub sport, fudbal je grub, karate je grub, gotovo svaki sport je grub, ali se žene bave i boksom, i fudbalom, i karateom. Zaključujem da ragbi nije grub. Ako ja sa svojih 50 kilograma znam kako da padnem a da se ne povredim, onda nije bitno ko igra protiv mene i mog tima - kaže Marija.

Fotogaleriju možete pogledati ovde

Ragbi u Smederevo doneo britanski vojnik

Nekadašnji profesionalni vojnik britanske armije Fil Drejk, bivši ragbista, dolaskom u Smederevo doneo je i ljubav prema tom sportu. Ragbi savez Srbije podržao je njegovu ideju, pa je sledeći korak bio popularizacija po osnovnim i srednjim školama u gradu. Prijavilo se više od sto kandidata iz Smedereva i okoline.

Fil je veoma brzo našao istomišljenike u Smederevu. Nekadašnji ragbi igrač Čelika iz Zenice od dolaska u Smederevo, pre desetak godina, tugovao je za ragbijem. Sada je u "Iron fortress" klubu trener petlića, pionira i kadeta. Da bi izdržavao "Iron fortress", klub čiji je Fil predsednik, sponzor i suvlasnik sa suprugom Ljubicom, preduzimljivi vojnik je u ulici Kralja Petra Prvog otvorio kafić "Džordž".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Trenira ragbi sa muškarcima

Izvor: Glas javnosti, 24.Feb.2011, 07:02

SMEDEREVO - Marija Tanasijević, visoka 156 centimetara i teška 53 kilograma, do pre dve godine isključivo domaćica, prihvatila je dobronamernu sugestiju sestre Ljubice, suvlasnika smederevskog ragbi kluba, da dovede decu na trening: možda će im se dopasti ragbi...Ragbi u Smederevo doneo britanski...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.