DOLIJAO NAKON 40 GODINA! Uhapšen jedan od najtraženijih begunaca u SAD - nikad gluplji potez (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 09:34

DOLIJAO NAKON 40 GODINA! Uhapšen jedan od najtraženijih begunaca u SAD - nikad gluplji potez (FOTO)

Svi su ostali zapanjeni na vest o njegovu hapšenju.

Donald Santini (65) uhapšen je prošle nedelje u južnoj Kaliforniji, nakon što je u begu proveo 40 godina. Godine 1984. zadavio je Sintiju Sindi Rut Vud, tada 33-godišnjakinju, u Bradentonu na Floridi.

Santini je tri puta bio najtraženija osoba u Americi, 1990., 2005. i 2013. godine, i na toj listi ostao je sve dok policajci prošli mesec nisu dobili njegov zahtev za izradu pasoša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Sudija u Tampi mu je odredio pritvor bez kaucije zbog rizika od bekstva. Santini je nakon hapšenja pisao lokalnoj novinskoj stanici.

- Razlog zbog kog sam mogao tako dugo da bežim je život pun ljubavi i poštovanja - napisao je između ostalog.

- Stvari nisu onakve kakvima se čine. Potreban mi je advokat koji neće da pokušava da me progura kroz sistem da me ućutka. Problem je što nemam novca - dodao je.

Santini je četrdeset godina živeo pod imenom Velman Simonds nedaleko od San Dijega, u gradiću Kampo s 3.000 stanovnika.

Živeo je na selu, u kući u koju je postavio nadzorne kamere i bodljikavu žicu. Često se pojavljivao na javnim skupovima, a komšije su ga smatrale stubom zajednice. Svi su ostali zapanjeni na vest o njegovu hapšenju, kao i činjenicom da Santini ima 65 godina, iako im se predstavljao kao 80-godišnjak.

U martu 1990. godine se oženio i dobio ćerku koja je nakon hapšenja bila uverena da njen otac nije mogao da napravi ono za što se optužuje.

- Nedostaješ mi tata. Ostani jak - poručila mu je putem društvenih mreža.

Američki zvaničnici tvrde da ubistvo Sintije Vud nije jedini njegov nasilni zločin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.