DOLIJALI ZBOG OTIMAČINE! Inspektor Stolić prvo hapsio člana zemunskog klana, onda su postali vrhunski prijatelji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 20:50

DOLIJALI ZBOG OTIMAČINE! Inspektor Stolić prvo hapsio člana zemunskog klana, onda su postali vrhunski prijatelji

Pali su proteklog vikenda u akciji MUP-a

Božidar Stolić, suspendovani inspektor SPBOK, koji je uhapšen zbog sumnje da je s članom zemunskog klana Slađanom Konstatinovićem i pripadnikom BIA pokušao da od vlasnika otme restoran u okolini Požarevca, u januaru ove godine učestvovao je u hapšenju Konstantinovića, koji je je navodno bio umešan u šverc nakita vrednog pola miliona evra.

Kako se saznaje, nakon što je Konstantinović pušten na slobodu, njih dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se sprijateljili, a pali su proteklog vikenda u akciji MUP zbog pokušaja iznude!

Stolić, inspektor za krvne i seksualne delikte, uhapšen je u junu zbog sumnje da je odavao tajne podatke pripadnicima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za teška krivična dela. On je pušten iz pritvora početkom avgusta.

- Slađan Konstantinović, brat Ninoslava Konstantinovića, nestalog pripadnika zemunskog klana, početkom godine dovodio se u vezu s poznatim beogradskim zlatarom kod koga su pronađene dragocenosti vredne skoro pola miliona evra, a za koje nije mogao da dokaže poreklo. Policija je tada saopštila da se radi o nakitu koji je stečen kriminalnim aktivnostima, a pojedini mediji su spekulisali da je reč o o blagu zemunskog klana koje je zlataru dostavio upravo Slađan Konstantinović. Tada je uhapšen i vlasnik poznatog lanca zlatara u Beogradu, zbog pranja novca - kaže izvor i dodaje:

- Tada su se, prema saznanjima iz istrage, sprijateljili Stolić i Konstantinović jer je Stolić radio na tom slučaju. Veruje se da su skovali plan u kojem bi Stolić kao inspektor SBPOK i M. K. kao agent BIA imati dovoljno "uticaja" da odrade ovaj posao. Pretpostavlja se da je Slađan tipovao restoran u okolini Požarevca koji je trebalo da "otkupe" za daleko manji iznos od vlasnika, ali je plan poremetilo hapšenje Stolića u junu. Slađan je sačekao da Stolić izađe iz pritvora u avgustu, pa su od 17. do 22. septembra, kako se sumnja, u društvu pripadnika BIA u nekoliko navrata išli kod vlasnika restorana. Kad je ovaj odbio da im proda, rekli su mu: "Ovaj objekat više nije tvoj, nego naš." Međutim, prilikom povratka za Beograd sva trojica su uhapšena zbog pokušaja iznude. Izvor kaže da su Stolićeve kolege šokirane, jer je uhapšen samo mesec i po nakon što je izašao iz Centralnog zatvora.

- On se teretio da je tajne podatke odavao pripadnicima kavačkog klana i da je direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući klana Velje Nevolje u Ritopeku. Sumnja se da je, pored toga što je imao zadatak da prikuplja dokaze, radio i na uzimanju izjava od porodica mladića koji se nalaze na spisku više od desetorice nestalih za koje se sumnja da su stradali od ruke ovog surovog klana. Strašno je da se, nakon svega što je prošao, udružio s članom zemunskog klana - pričaju upućeni izvori.

Podsetimo, Slađan Konstantinović nalazio se na listi 44 pripadnika zemunskog klana koji su bili optuženi za ubistvo Đinđića 2003. godine i brojne druge kriminalne aktivnosti. Uspeo je da pobegne, ali je lociran i uhapšen u Holandiji, nakon čega je isporučen Srbiji. Konstantinović je ranije hapšen zbog droge, a u zatvoru je bio zbog ubistva navijača Rada Vladimira Lukića. Zločin se dogodio 2013, a Slađan je oslobođen jer je sud utvrdio da je pucao u samoodbrani, međutim, osuđen je zbog nošenja pištolja za koji nije imao dozvolu.

Slađan je poznat i kao stariji brat Ninoslava, takođe "zemunca", koji je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog umešanosti u ubistvo premijera Zorana Đinđića. Ninoslav je pobegao iz Srbije posle atentata na Đinđića, a pojedini pripadnici te kriminalne grupe istražiteljima su ispričali da je on ubijen i zakopan još 2003. u blizini auto-puta Beograd-Zagreb. On je još uvek zvanično u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Božidar Stolić, Slađan Konstantinović i pripadnik BIA M. K. saslušani su juče u policiji. Kako se saznaje saznaje, oni su juče negirali da su pretili vlasniku restorana i pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu, kako je to tvrdio MUP.

- Nismo pretili ni pokušali iznudu, već smo pregovarali o kupovini restorana - izjavili su oni na saslušanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.