DOLIJALI KRAĐI AUTOMOBILA: Lopovi pozelene kad obiju kola

Izvor: Kurir, 01.Okt.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLIJALI KRAĐI AUTOMOBILA: Lopovi pozelene kad obiju kola

SmartWater sadrži boju koja se vidi samo na ultraljubičastom svetlu, a sistem, osim što poprska lopova, obaveštava policiju o krađi

Jafet Askale (28) je provalio u automobil u jednom kvartu u Londonu kako bi ukrao različite predmete među kojima je bio i laptop. Automobil je bio opremljen najnovijim sistemom protiv krađe pa je lopov "pozelenio" i tako ga je policija lakše uhvatila.

SmartWater sadrži boju koja se vidi samo na ultraljubičastom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svetlu. Sistem, osim što poprska lopova, obaveštava policiju o krađi. Askale je krađu, ali kad su ga osvijetlili ultraljubičastim svjetlom, sve je bilo jasno. Kažnjen je s 49 sati društveno korisnog rada i mora platiti 400 funti kazne.

Policija je objavila njegove fotografije kao upozorenje drugim lopovima.

"Uz pomoć ove zamke uhvatili smo Askalea i izveli ga pred sud. Ovo je deo strategije smanjenja kriminala i efikasno oružje koje koristimo i nastavit ćemo koristiti protiv onih koji se ovako ogreše o zakon", rekli su u policiji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

DOLIJALI KRAĐI AUTOMOBILA: Lopovi pozelene kad obiju kola

Izvor: Dzungla.org, 01.Okt.2013

SmartWater sadrži boju koja se vidi samo na ultraljubičastom svetlu, a sistem, osim što poprska lopova, obaveštava policiju o krađi OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.