DOLIJALA POSLE 30 GODINA! Evo kako danas izgleda Danijela koja se TRI DECENIJE krila od policije: Tokom hapšenja rekla JEDNU stvar (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 00:53

DOLIJALA POSLE 30 GODINA! Evo kako danas izgleda Danijela koja se TRI DECENIJE krila od policije: Tokom hapšenja rekla JEDNU stvar (FOTO)

Njene komšije su u šoku

Bivša članica terorističke grupe Crvena Armija Danijela Klet, uhapšena je u utorak u Berlinu.

Ona je više od 20 godina živela u istom stanu pod lažnim imenom Klaudija i bila je vrlo aktivna na društvenim mrežama.

Nemački mediji pišu da prilikom hapšenja nije negirala svoj identitet i da je samo rekla "u jednom trenutku je sve moralo da se završi". Danijela se u zatvoru još uvek nije oglasila o optužbama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << joj se stavljaju na teret. Prilikom hapšenja nije pružala otpor, a tokom akcije zaplenjen je jedan pištolj i municija.

Dan nakon hapšenja policija je evakuisala zgradu u kojoj je ona živela, jer je pretresom pronađena granata. Policija od juče opseda zgradu, a komšije kažu da su bile šokirane kada su saznale.

- Svaki dan je šetala psa, uvek se javljala. Išla je u kupovinu, viđali smo je svakodnevno - rekla je komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Nju su u ponedeljak uhapsili članovi elitne policije iz Donje Saksonije, a tokom akcije zaplenjen je jedan pištolj i dva saržera s municijom.

Komšinica kaže da nije imala pojma da je Danijela terorista za kojim policija traga zbog teških krivičnih dela. Ona kaže da se komšijama predstavljala kao Klaudija i da je živela sa partnerom.

- Bila je baš fina. Ima pa isto kao i ja. Neki veliki beli pas. Ne mogu da verujem, u velikom sam šoku. Uvek se javljala i meni i drugim komšijama - dodala je žena.

Policija sumnja da su Danijela i njeni saradnici krivi za napad na zatvor Viterštat u Hesenu. Oni su tada aktivirali 200 kilograma eksploziva, a šteta je iznosila oko 90 miliona nemačkih maraka. Sumnjiče se i za pljačku supermarketa i kamiona za transport novca. Veruje se da su ukrali više od dva miliona evra.

Danijela je nakon hapšenja helikopterom prevezena u zatvor.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Marija Milutinović/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.