DOLIJALA NARKO-BANDA: Srbin (22) i trojica Nemaca rasturali kokain po Salcburgu!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLIJALA NARKO-BANDA: Srbin (22) i trojica Nemaca rasturali kokain po Salcburgu!

Pronađeno je 530 grama čistog kokaina za uličnu prodaju u vrednosti od 120.000 do 150.000 evra

BEČ - Agenti specijalne austrijske policijske jedinice “Kobre” uhapsili su trojicu Nemaca i jednog Srbina, osumnjičene za trgovinu kokainom na teritoriji austrijske pokrajine Salcburg, a pripisuje im se i organizovanje ilegalne prostitucije.

U novembru 2014. dokazi su doveli do dvojice Nemaca od 43 i 32 godine, kao i 22-godišnjeg Srbina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tražili su prodajni prostor za trgovinu kokainom i nameravali su da vremenom preuzmu tržište narkotika u celoj pokrajini. Policajac u civilu je stupio u kontakt s njima i ubrzo su počeli da posluju.

Predaja više od pola kilograma kokaina dogovorena je za 17. januar u Berghajmu (Bergheim), pri čemu bi pri uspešnom završetku posla sledilo sklapanje sledećeh posla. Na “sastanku” su uhapšena dvojica glavnih osumnjičenih i jos dvojica preprodavaca droge. Pronađeno je 530 grama čistog kokaina za uličnu prodaju u vrednosti od 120.000 do 150.000 evra.

Četvorka je optužena i za ilegalnu prostituciju, jer su u Austriju iz Nemačke dovodili devojke različitih nacija, a mušterije su im tražili preko jednog sajta. Mlade devojke nisu imale zdravstvenu knjižicu, a usluge su pružale u hotelima, domovima za penzionere i iznajmljenim stanovima. Polovinu svoje zarade morale su da daju “poslodavcima”. Osumnjičeni se nalaze u pritvoru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.